IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога трябва да изхвърлите козметичните си продукти?

4 юли 2019 14 30

Погрижете се за кожата си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте почитатели на продуктите за красота и не излизате без да сложите нещо върху лицето си, трябва да внимавате за срока на годност на всичко, което използвате. Някои козметики може лесно да бъдат разпознати, когато вече не стават за употреба, но има и такива, които изглеждат добре, но всъщност е препоръчително да бъдат изхвърлени.

Използването на продукти с изтекъл срок на годност може да предизвика обриви, възпаление и дразнене на кожата. Затова е важно да внимавате, когато използвате някои от продуктите за красота и да следите добре докога може да са ви от полза.

Продуктите за почистване на лице имат срок на годност, който трае близо една година. Ако започнете да виждате бучки в течността и обезцветяване, това е признак, че трябва да ги изхвърлите веднага.

Мицеларната вода също може да предизвика раздразнение на кожата, ако се използва повече отколкото трябва. Тя лесно може да се развали, ако не се затваря добре капачката. Този продукт може да го ползвате в продължение на шест месеца, след което е хубаво да го смените.

Кремовете за лице по принцип траят около година, някои дори и повече. Но ако използвате продукти, които са изцяло органични, трябва да внимавате, защото те имат по-малък срок на годност.

Парфюмите са най-издръжливи на времето. Ако ги съхранявате далеч от директна слънчева светлина, те могат да ви бъдат полезни до 10 години.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари