IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим: Динен маникюр

14 юли 2019 08 00

За почитателките на пъстрите нокти

IStockphoto

IStockphoto

Ако обичате да си правите маникюра в домашни условия, то със сигурност търсите разнообразни идеи, които да ползвате през сезона. Пренасянето на любимите плодове на ноктите не е новост, но определено прави маникюра по-пъстър и нестандартен.

Ноктите, декорирани като диня, киви, лимон, ягоди, са най-често срещаните. Предпочитат ги дамите, които искат да се отличат с маникюра и педикюра си в офиса или на плажа.

За постигането на „динения ефект“ на ноктите първо трябва да си купите три различни цвята лакове – по-светло червено или тъмнорозово, черно и зелено. Някои ползват също бяло или жълто.

Как да си направите динен маникюр у дома?

След като оформите ноктите си с пила и отстраните кожичките, може да пристъпите към лакирането. Първо преценете дали всички нокти ще бъдат еднакви. Може да направите дини на всеки един, на два или повече. Вие решавате.

Източник: IStockphoto

Матиран маникюр у дома – как да си го направите?

Ако искате всички нокти да са като парче току-що отрязана диня, трябва първо да нанесете от червения/розов лак на по-голяма част от плочките. След като изсъхне, продължавате с тънък слой бяло/жълто (ползвайте лак с по-тънка четка) и малко зелено накрая, което ще наподобява кората на динята.

Стъклен маникюр – как да си го направите?

В случай че върховете на ноктите ви са по-заострени, може да ги лакирате с повече зелено за сметка на бялото.

Накрая идва най-лесната част. За да се приближите максимално до сърцевината на динята, вземете черен лак и сложете върху розовото/червеното няколко черни точки. За предпочитане е да има симетрия между тях. Най-добре ще изглежда нокътят, по който има три реда семки – 2 на първия, 3 на втория и пак 2.

Маникюр с вестник – как да си го направите?

След като сте готови с всички нокти, запечатайте с топ-лак.

За да добиете по-ясна представа за идеята за динен маникюр, вижте всичко стъпка по стъпка във видеото:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FxG4kEwJSVk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари