IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нелфи – какво представлява и как да си го направите?

12 юли 2019 14 40

За да сте номер едно в Instagram

IStockphoto

IStockphoto

Знаете ли за думата „nailfie“?. На български може да се каже нелфи, но няма точен превод от английски. Ако обичате да снимате храната си, новите си обувки и аксесоари, то най-вероятно сте си правили и нелфи – снимка на най-новия ви маникюр, която да споделите в социалните мрежи. 

Известни български и чуждестранни личности отдавна споделят голяма част от личния си живот във Facebook и Instagram. Там, наред с кадрите от техни изяви, може да намерим и такива на маникюра на дамите. Така те наложиха най-новата тенденция – правенето на нелфи. 

Nailfie – акцентът е върху ноктите 

До момента ви представяхме различни идеи за летен маникюр, които да си направите в домашни условия. Днес сме ви подготвили няколко насоки за нелфи, за да може да се похвалите колко добре сте се справили. Защо сте се лакирали, ако не може да си покажете ноктите на своите последователи? 

За да снимате маникюра си, не ви трябват грим, прическа и хубави дрехи. Акцентът трябва да падне върху ноктите. Затова първото нещо, за което трябва да помислите, са модните тенденции. Така ще сте актуални и ще получите повече лайкове. След като се погрижите за формата, може да заложите на нюд тонове, металически оттенъци, дръзко жълто или корал, както и на ясно изразени контури на ноктите. 

Стъклен маникюр – как да си го направите? 

Омбре маникюр – как да си го направите?

Когато сте готови с маникюра, помислете за подходящ фон. Разбира се, с едно нелфи може да загатнете, че не само имате страхотни нокти, но и сте на почивка. Снимайте едната си ръка на фона на басейна, морето или пясъка. Може да акцентирате върху нея държейки освежаващ коктейл или пък да  я наложите на плажната кърпа, която е в същите тонове. Иначе най-обикновеното „селфи на ноктите“ може да е у дома,  като държите в ръката си лак за нокти, парфюм или просто сте свили пръстите си на фона на някакви списания. 

Пособия за маникюр, които да ползвате у дома 

Много инфлуенсъри използват красотата на природата, за да покажат ноктите си. В социалните мрежи могат да се намерят много снимки на маникюри, направени на фона на яркочервени рози, слънчогледи, някой храст или красиво езеро. 

Друг вариант за нелфи е маникюр и педикюр в едно. Трябва да имате и двете на снимката. За целта застанете така, че да хванете както една от ръцете си, така и краката, които сте разположили подходящо. Тук е добре да обърнете внимание, че при снимането може да се хванат част от дрехите ви. Помислете дали искате да сте с рокля или дънки. За предпочитане е те да не са прекалено шарени, за да не привличат повече внимание към себе си. 

Полка маникюр – как да си го направите?

Внимавайте за нежелани предмети на снимката. Ако сте си харесали цветята на баба ви в градината или в най-близкия парк, внимателно преценете какво хващате в кадъра. В противен случай освен маникюра, на снимката може да уловите  прането насреща, боклуци или лицето на някоя продавачка на магазин, която гледа странно.  Е, понякога тези недостатъци може да се изрежат много лесно.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари