IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да го направим: Маникюр с лак и вода

20 юли 2019 09 30

Направете си го лесно у дома

Instagram

Instagram

Сигурно сте чували за многоцветния маникюр, който се прави с вода и лак. Идеята не е нова, но продължава да се използва от много жени, защото е лесноизпълнима в домашни условия. При това съчетаването на различни пъстри цветове пасва идеално на дрехите им за лятото.

Така нареченият „воден лак“ ще замени еднообразното лакиране с един цвят. При него се използва така наречената техника ебру – рисуване във вода и пренасяне на готовата картина върху някакъв предмет. 

Какво ви е необходимо за направата на такъв маникюр?

– различни цветове пъстри лакове; 

– безцветен лак; 

– клечка за зъби/ игла или специален по-остър инструмент за маникюр; 

– пластмасова чаша с вода; 

– лакочистител; 

– памук;

– гел или тиксо за предпазване на кожата около нокътя.

Вземете чашата и налейте вода. В центъра на течността сложете по-голяма капка лак, като след това върху него редувайте с останалите. Комбинирайте ги така, че да се получи пъстра и същевременно не твърде натрапчива рисунка. 

Как да си направим: Динен маникюр

След като сте направили нещо като кръг с различни цветове, вземете клечката за зъби, иглата или някакъв друг остър инструмент. За да получите някаква по-красива форма, която да пренесете на нокътя си, трябва с него да пресечете кръга, като го движите от външната му страна към центъра. 3-4 пъти са достатъчни, за да се получи нещо като цвете.  

Сложете специален гел или облепете с тиксо, за да не боядисате кожата около ноктите. После потопете един от пръстите си в рисунката, намираща се във вода и бързо издърпайте излишното с клечка (както е показано във видеото). 

За да са по-наситени цветовете, може предварително да поставите бял лак за основа. 

Единственият недостатък на тази техника е, че трябва да правите по отделна рисунка за всеки нокът, което изисква време и доста търпение.  

Стъклен маникюр – как да си го направите?

Когато всички нокти са готови, премахнете несъвършенствата с памук и лакочистител, след което нанесете безцветен лак за по-голяма трайност на маникюра. 

Ако сте по-сръчни и имате дълги нокти, може да потопите във водата само връхчетата им. Така ще получите френски маникюр с мраморен оттенък. 

Вижте видеото, от което ще се научите на всяка една стъпка:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KCmQgAnAXTg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Нелфи – какво представлява и как да си го направите?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари