IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След морето: Освежаване на косата с брюлаж

17 юли 2019 09 50

Край на сухите и цъфтящи краища

IStockphoto

IStockphoto

Атмосферните условия през лятото влияят отрицателно на здравината на косата. Твърде многото ѝ излагане на слънце в комбинация със солената вода на морето или хлора в басейните я изтощават доста. Затова фризьорите препоръчват подстригване и подхранване веднага след завръщане от отпуска.

В горещините ние се грижим за кожата, като я мажем с продукти, които имат UV защита. Освен да я покрият с шапка на плажа, много от нас не се сещат да си купят специална козметика за косата и така я излагат на риск.

Слънцето, вятърът и водата, особено на морето, причиняват изсушаване и изтъняване на косъма. В един момент започва и интензивен цъфтеж, продиктуван от това, че не ползваме маска и балсам.

Заради жегата и потенето, през този сезон ние се къпем повече и по този начин отмиваме полезният мастен секрет, който има по скалпа. Това е друга причина за сухата и лишена от блясък коса.

Брюлажът е древна техника, която се използва за освежаване на сухата коса и премахване на цъфтежа. Най-интересното е, че при нея се използва пламъкът на свещ. С него стилистите правят леко „подстригване“, при което не се нарушава дължината на косата.

Източник: IStockphoto

Процедурата, която се прави само от фризьори с богат опит, се препоръчва при мъже и жени, които са със средна или много дълга, но по-гъста коса. Ако тя е къса и твърде тънка, има риск от изгаряния.

6 причини косата ви да продължава да пада

При брюлажа специалистът усуква кичур по кичур на масури, при което цъфтежът ясно си личи. Той се гори бавно с пламъка на свещта, като процедурата е доста продължителна. Ако косата е твърде голяма като обем и изтощена след почивка, може да се наложат и още няколко посещения.

Брюлажът премахва близо 80% от цъфналите краища. Тъй като се изисква голяма прецизност, процедурата си остава все още скъпо удоволствие. Много фризьори у нас вече предлагат и брюлаж с ножица, на който биха се подложили повече хора.

Подхранване

Добре е след брюлаж да си направите дълбоко подхранваща маска за коса, с която да я подхраните допълнително. В следващите няколко дни не бива да ползвате сешоар на максимална степен, а пресата за коса е най-добре да избягвате. Използването на шампоан за изтощена коса и нанасянето на специален балсам също е препоръчително.

Чиста и обемна коса: Лесно е с тези 5 правила

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари