IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметична акупунктура: Какво представлява?

26 юли 2019 07 50

Кога да прилагаме процедурата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Козметичната акупунктура е използвана от традиционната китайска медицина от козметична гледна точка в продължение на хиляди години. Нейната цел е основно естетична.

Д-р Джон Цагарис, известен лекар в традиционната китайска медицина, е пионер в тази област. Според него козметичната акупунктура регенерира кожата в дълбочина. При нея безболезнено се забиват около 80 ултрафини микроигли в кожата на лицето. За разлика от ботокса, козметичната акупунктура може да повлияе на здравето на кожата, като се справя с повечето от признаците на преждевременното стареене в дълбочина, а ботоксът работи основно върху повърхностните признаци.

Според д-р Цагарис лечението с акупунктура трябва да бъде строго персонализирано. Въпреки това могат да се изброят някои основни кожни проблеми, които могат да бъдат излекувани с помощта на козметичната акупунктура.

На първо място, благодарение на процедурата се насърчава производството на колаген и еластин – ключови елементи за кожата, които намаляват с възрастта. В допълнение, така се създава по-здрава и стегната кожа в областта около очите. Акупунктурата също подобрява циркулацията, която предотвратява подпухналата и обезцветена кожа.

Козметичната акупунктура се използва и за намаляване на линиите на челото. Д-р Джон Цагарис твърди, че с процедурата също се повишава твърдостта и обемът на кожата, като за целта се използва специална игла, която се бори със загубата на обем в областта на бузите. Счита се, че най-големият фактор, причиняващ загубата на подкожни мазнини и обем на кожата, е остаряването.

Още по темата можете да прочетете в Puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари