IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за ноктите на морето

11 август 2019 10 45

Не тръгвайте на море без пиличка

IStockphoto

IStockphoto

Грижата за кожата и косата по време на почивка е много важна. Горещите слънчеви лъчи, морският бриз и солената вода водят до сухота, която налага ежедневно хидратиране и подхранване. Много често обаче поддържането на ноктите и маникюра бива пренебрегвано за сметка на останалите.

Също като кожата и косата, ноктите на ръцете и краката също се променят. Те могат да изтънеят, посивеят или станат сухи и по-чупливи, ако не вземете мерки навреме.

Ако искате да имате хубав и здрав маникюр и педикюр, трябва да помислите за подхранването на нокътните плочки преди и след ходенето на море.

На какво да обърнете внимание в грижата за ноктите и маникюра/педикюра?

Преди да заминете, почистете хубаво останалия лак по ноктите и кожичките около тях. Оформете ги добре с пилата. Ако те са по-загрубели, потърсете помощ от специалист, като се насочите към специална терапия.

Може да си купите подхранващи или заздравяващи лакове, с които да мажете ноктите 1-2 седмици преди отпуска. Иначе оставете плочките „да отпочинат“ известно време и не използвайте гел-лак.

Източник: IStockphoto

Хубав цвят и блясък

След като сте подхранили и оформили добре ноктите, може да се лакирате, за да имате маникюр и педикюр в тон с вашия бански. Запазването на цвета му обаче е същинско предизвикателство. Някои формули на лаковете не издържат на голямата жега и затова не е изключено цветът по ноктите ви да падне по-бързо от обикновено или да се размаже по кърпата или вашите дрехи. За да предотвратите това, след лакиране заложете на качествен топ-лак, с който сте сигурни, че цветът и блясъкът ще останат за по-дълго време.

Летен маникюр: 3 нюанса, с които да се лакирате

Слънцезащита

След като се намажете хубаво със слънцезащитен продукт, обърнете по-голямо внимание на кожата на краката. Тя е много деликатна и лесно може да изгори. Сложете добре от крема/лосиона по пръстите и разтъркайте внимателно около ноктите. Мазните съставки в козметиката, която предпазва от вредното слънце, ще защити и ноктите до някаква степен.

Крем за ръце/ стъпала

Освен слънцезащитата, използвайте някакъв специален крем за ръце и стъпала всяка вечер, точно преди лягане. Така кожата ще е по-хидратирана и мека. Правите ли го всеки ден по време на почивка, ще имате и по-здрави и хубави нокти.

Подхранващо масло

Повечето жени ходят на маникюр преди да отидат на море, за да нямат допълнителни грижи за ноктите по-късно. Въпреки че сигурно ви се иска всяка вечер да се разхождате и купонясвате на плажа, намерете време, за да си сложите подхранващо масло на ноктите поне 1-2 пъти. Така ще сте сигурни, че „зареждате“ нокътните плочки с полезни вещества.

Как да го направим: Маникюр с лак и вода

Не забравяйте пилата

Дори и да имате перфектен маникюр и педикюр, никога не тръгвайте на почивка без пиличка и нокторезачка. Може да си счупите или ударите нокътя така, че да имате нужда от тези инструменти. Освен това заради водата ноктите растат по-бързо.

Без маникюр и педикюр

Ако имате проблеми като удебеляване на ноктите или разслояване, както и гъбички, хубаво е да си дадете малко почивка и да не ги лакирате. Никой няма да ви върне от плажа, ако не сте с маникюр и педикюр. Слънчевите лъчи действат положително при подобни състояния.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари