IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да залепите счупен нокът?

18 август 2019 08 00

Няколко съвета за спешни ситуации

IStockphoto

IStockphoto

На всяка жена ѝ се е случвало да си счупи нокътя и знае, че никак не е приятно. Понякога той може да се закачи по дрехите, да се появи зачервяване по кожата и неприятна болка. В такава ситуация трябва да се действа бързо, за да се избегне дискомфортът. 

Ако сте на море или трябва да отидете на важно събитие, се налага спешно да залепите нокътя така, че маникюрът ви да изглежда добре и да се избавите от онова ужасно усещане, че нокътят може да се повреди още повече.

Ето няколко съвета как да залепите счупения си нокът бързо и лесно, ако нямате възможност да отидете при специалист: 

Какво ви е необходимо?

– Безцветен лак за нокти; 

– Филтъра от пакетче чай; 

– Ножичка; 

– Пила за нокти. 

Източник: DIY: Fix a Split Nail with a Teabag!

Ако отидете при вашата маникюристка, тя ще използва лепило за нокти. Когато не разполагате с такова и трябва да поправите нокътя бързо, може да ползвате безцветен лак за нокти. Първо внимателно минете с пилата върху счупеното, за да изравните нокътната плочка. В случай, че той е с обикновен лак за нокти, може с помощта на памучен тампон, напоен в лакочистител, да го почистите. 

Грижа за ноктите на морето

След като нокътят е леко изпилен и почистен, вземете ножичката и разрежете пакетчето. Отстранете чая и изрежете съвсем малко парче от филтъра. Сложете го върху счупеното, като преди това сложете малко безцветен лак. С леко потъркване с четката добавете малко от топ-лака и върху парченцето. Когато то изсъхне, изрежете, ако има стърчащи краища извън нокътя. 

Как да си направите: Маникюр с морски мотиви

Източник: DIY: Fix a Split Nail with a Teabag!

Вземете пилата и с абразивната ѝ част изпилете хубаво залепеното парче отгоре. Плочката трябва да стане по-гладка, но не бива да изтънявате много. После минете с по-фината част на пилата. 

Как да си направите: Лесен маникюр с точки

Накрая махнете прахта от нокътя и го лакирайте с някаква основа. Може да поставите и безцветен лак отгоре за по-голяма издръжливост. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

How to repair a broken nail @kellimarissa she used TEA BAG material

Публикация, споделена от WAKE UP AND MAKEUP (@wakeupandmakeup) на Авг 28, 2016 в 5:56 PDT

 

Залепването на нокътя по този начин може да издържи 1-2 дни, зависи какво правите с ръцете си и колко често ги миете. При всички положения ще издържи докато отидете при маникюриста си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари