IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Глицеринова грижа за лицето

20 юни 2009 07 51

Глицеринът има широко приложение в козметиката, но става и за домашна грижа за кожата на лицето

Едно от различните лица на глицерина. Снимка:Dreamstime

Едно от различните лица на глицерина. Снимка:Dreamstime

Ако погледнете съставките на някой крем за лице, сапун или шампоан, задължително ще забележите присъствието на глицерин в тях.

Това е така, защото глицеринът има широко приложение в козметиката, заради своите омекотяващи и хидратиращи свойства.

Освен това можете да го ползвате в домашно приготвени маски за лице, но в малки количества, защото в по-големи придобива обратен, т.е. неблагоприятен, ефект.

Учените са открили, че глицеринът има максимално добро действие, когато е в рамките на 10% от цялото съдържание на продукта. Можете да си го закупите от аптеките.
 
Глицеринът перфектно се комбинира с витамин Е, който има подмладяващ ефект върху кожата.

Можете да си избирате между маските за лице, които ей сега ще ви предложим.

За суха кожа

1 с.л. глицерин, 1 с.л. амонячна вода (и тя се купува от аптеката), 1 с.л. мед, половин чаша студена преварена вода.

Смесвате всичко това и го ползвате вместо лосион всяка вечер. Ако кожата ви е склонна към лющене, прибавете няколко капки витамин А. Съхранявайте в хладилника до изчерпване на количеството.

За мазна кожа

100 г хума, 3 с.л. преварена изстудена вода, 1 с.л. глицерин и малко спирт, буквално няколко капки. Ако спиртът е много силен, разредете го с вода.

Разбъркайте добре и нанесете върху лицето. След 20-тина минути изчистете маската с помощта на памучен тампон или кърпа и изплакнете със студена вода.

За комбинирана кожа

Настържете един лимон, прибавете 100 г водка и изцедете с марля. Прибавете една чаша заквасена сметана, разбит белтък и 1 с.л. глицерин. Разбъркайте внимателно. Нанесете, изчакайте 15-20 минути и я махнете с помощта на мокра памучна кърпа.

КоментариКоментари