IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Кембъл на 49: Какви са нейните тайни за красота?

21 август 2019 10 30

Съветите й за коса, кожа и храна

Наоми Кембъл на 49: Какви са нейните тайни за красота?

Наоми Кембъл е сред най-звестните модели в света, а на 49 години с пълна сила й отива и нейния прякор - Черната пантера. Но зад нейния външен вид се крият и не малко усилия.

На какво залага Наоми в момента?

ХРАНА

Преди известно време топмоделът промени тотално своето меню, след като стана вегетарианка. "Смятах, че никога няма да мога да се откажа от месото", признава Наоми. Сега нейният ден не минава без сокове от ябълки и зеленчуци.

С помощта на артишока тя намалява желанието си за сладкиши, в кухнята разчита на джинджифил и червен пипер, които ускоряват разграждането на мазнините, ананасът активира изгарянето на протеини, а изяденият магданозен кълн може да облекчи глада за кратко време.

ТРЕНИРОВКИ

През годините Наоми Кембъл е поддържала тонус и фигура с различни спортове, но в крайна сметка е преценила, че най-добре й действат два - пилатес и джиротоника. И ако всички сме наясно с пилатеса, то джиротониката все още не е масова у нас. Джиротониката е нов метод от типа Mind-Body упражнения, създаден от професионалния танцьор Джулио Хорват през 70-те години на миналия век. Движенията се фокусират върху подобряване на двигателните способности и имитират техники, използвани в плуването, танците, йога, тай чи и гимнастиката. Джиротониката се прави на специални уреди и упражненията следват естествените движения на тялото. Наоми признава, че този тип упражнения й позволяват да стои по-дълго на всики токове, без да усеща дискомфорт.

наоми кембъл

ДИЕТА

Наоми не обича диетите, но прибягва до детокс три пъти годишно. В продължение на десет дни тя не яде нищо и пие 2 литра специална лимонада - смес от лимонов сок, кленов сироп, кайенски пипер и вода.

КОСА

Тъмнокожият модел многократно е признавала, че за косата се доверява на специалисти. Най-често тя ползва услугите на холивудския стилист Амой Питърс. Въпреки това полага грижи и у дома. Веднъж седмично тя подхранва със зехтин къдриците си.

КОЖА

За мекотата и сиянието на кожата тя използва кафето. „Кафето е чудесно оръжие срещу целулита“, твърди Наоми. Тя избира зелен сорт от Кот д'Ивоар - има повече кофеин, което означава, че стяга кожата по-добре.

наоми кембъл

ОЧИ

Наоми обича да използва цветни лещи, променяйки цвета на очите си.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари