IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ледът като средство за красота

21 август 2019 13 00

Включете го в дневната си рутина

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ледените кубчета може да се използват не само за охлаждане на питието ви край басейна. Вярвайте или не, те са едни от най-лесните начини да се справите с проблемна кожа. Ледът се е превърнал в тайно оръжие на много гримьори и дерматолози по света. Използва се за третиране на торбичките под очите до създаване на блясък на кожата.

Усещането в първите моменти е неприятно, но трябва да преглътнете студа. Задръжте кубчето лед за няколко минути на проблемното място и веднага ще видите подобрение. Ако все пак усетите болка, веднага премахнете леда, за да не навредите на кожата. Има и друг вариант, ако не търпите на студ - увийте около кубчето една кърпа и така го долепете до лицето си. По този начин хем ще ви е по-меко, хем няма да е толкова студено.

Един от проблемите, които лесно може да се реши чрез лед, е появата на тобички под очите. Умората и стреса са факторите, които оказват голямо влияние върху този неприятен процес и колкото и грим да слагаме, торбичките отново намират начин да се появят.

лед

За да ги третирате бързо и лесно, сложете лед под окото си за около 10-15 минути. Така ще успокоите кожата и ще се отървете от досадните торбички.

Акнето също е проблем, с който никой не иска да се сблъсква. Дерматолози съветват, когато видим пъпка на лицето или друга част от тялото си, да не я стискаме, за да не травмираме още повече мястото. Повечето хора обаче не спазват тези указания и веднага искат да се отърват от досадния си "гост".

Ако и вие не можете да търпите пъпките и искате да ги премахнете колкото се може по-бързо, то има друг начин, различен от стискането. На помощ идва ледът, който може да се използва, за да се смали акнето и евентуално да изчезне. Това става благодарение на студа, идващ от кубчето лед, който свива кръвоносните съдове и намаляа инфекцията в тялото, причинила появата на пъпка.

Освен за подобрение на кожните проблеми, ледът може да се използва и за добиването на естествен руж. Просто трябва леко да разтриете бузите си с кубчета замръзена вода и веднага ще получите желания ефект.

лед

Трябва ви само една хавлиена къпра, в която да увиете кубчетата лед и да започнете леко да масажирате бузите на лицето си. Красивият резултат ще е видим само след няколко минути.

Разбира се, студенината на леда може да се използва и за успокоение на кожата. Ако сте изгоряли повече от необходимото на плажа, хубааво е да сложите кубчетата върху засегнатото място. Това ще намали болката и зачервяването, така че да можете спокойно да си продължите почивката.

лед

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари