IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета за различните типове кожа

5 септември 2019 09 00

Хапвайте умно за здрава и сияйна кожа

Снимка: Istockphoto

Състоянието на кожата често отразява цялостното състояние на тялото. Не всяка жена обаче може да си позволи да изложи кожата си на показ с минимален грим дори и през горещините. Забързаният начин на живот, вредните навици, с които се спасяваме от стреса и още по-вредните изкушения, които тъпчат тялото със захар и ненужни съставки, веднага рефлектират върху лицето.

Според дерматолозите спасението е правилното хранене, което да дава на кожата необходимите съставки и витамини.

„В действителност състоянието на кожата зависи най-вече от здравето на черния дроб и ако той не функционира правилно, токсините в тялото ще се отразят на кожата. По-високо натрупване на токсини в слоевете на кожата води до възпаления, бръчки, преждевременно остаряване на кожата, кафяви петна, акне, обриви и т.н.“, коментира дерматологът Сиима Нанда.

И докато храната е много важна, не трябва да подценявате и нещата, които слагате върху кожата. Пазарът е залят с козметични продукти, даващи огромни обещания, но пълни с химикали и парабени. Съветът на експертите е да залагате на продукти с по-натурален състав.

Да се върнем на хранителния ви режим… ето какво трябва да добавите към него, ако имате:

Суха кожа

За сухата кожа са важни добрите мазнини, които може да си набавите чрез маслини, оризово олио за готвене, орехи, риба, кокосово олио и масло.

Мазна кожа

Задължително ограничете захарта и сладкото, както и всички рафинирани въглехидрати. Избягвайте млечни продукти и вместо това може да заложите на млека от соя, бадем, ориз.

Чувствителна кожа

На първо място избягвайте храни, към които сте алергични. Избягвайте пикантни храни, мазни и храни, съдържащи рафинирани захари. Хапвайте повече пресни продукти като плодове и зеленчуци, ядки, семена, тъй като те имат противовъзпалителен ефект и съдържат омега 3 мастни киселини + антиоксиданти, витамин С и Е.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари