IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промяна на визията: 4 правила, които ще помогнат за възстановяване на косата след лятото

9 септември 2019 17 30

Снимка: PR

Морската вода и слънчевите лъчи изсушават косата, извличат влагата от тях и разрушават протеиновите връзки, така че след ваканция те се нуждаят от допълнителни грижи и възстановяване.

Дълбоко почистване: специални шампоани и ексфолианти

Един обикновен мек шампоан няма да може напълно да отърве косата ви от морска сол и други примеси. Тази мисия ще се изпълнява от специален дълбок почистващ препарат за коса - силно алкален шампоан, чието ниво на PH е 8 единици или повече. Можете да го използвате не повече от веднъж на четири седмици.

Веднъж седмично можете да използвате скраб за скалпа. Това ще помогне да се отървете от мъртвите частици от епидермиса и обновената кожа ще бъде по-наситена с кислород.

Допълнителна хидратация: маски за коса

Хидратираща маска за коса ще помогне за допълване на възстановяването на косата. През първите 5-6 седмици след празниците е препоръчително да прилагате маската на всеки три до четири дни, като ги оставяте за 20 минути.

По-добре е да изберете маски, които съдържат хиалуронова киселина, растителни масла, растителни екстракти и аминокиселини. Маски на базата на естествени масла: кокосово, арганово или жожобено масло са особено ефективни. Те в идеалния случай помагат за почистване на порите на скалпа, подхранват и възстановяват пресъхналата, чуплива, разцепена, боядисана или отслабена коса, а също така им придават блясък и сила.

Такава грижа ще помогне на косата ви бързо да отскочи назад и да придобие свеж и здрав вид.

Основно хранене: Витаминни комплекси и протеини

Наистина мощното възстановяване на косата ще ви помогне да осигурите специални ампули, които съдържат „шокови дози” на витаминни комплекси и протеини.

Съдържанието на ампулите трябва да се втрие в скалпа и да се разпространи по цялата дължина на косата. Трябва да ги прилагате след всеки втори шампоан в продължение на месец.

Нова прическа

Веднага след празниците е по-добре да изчакате с оцветяване или перм. Агресивните химикали не действат най-добре на отслабената коса.

Ако ситуацията е критична, трябва да се уверите, че боя за коса не съдържа амоняк или временно да използвате шампоан с нюанс или друг лек продукт. Например, спреят за коса Loreal Paris Casting Sunkiss Tropical не само ще даде желания нюанс и блясък на косата, но и ще се погрижи за храненето и хидратацията.

В този момент е много по-полезно да отрежете малко разцепените краища. Това не само ще освежи изображението, но и ще допринесе за здравето на косата.

След като косата възвърне своята еластичност, естествен блясък и воден баланс, можете да подновите цвета в салона или самостоятелно у дома.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари