IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпробвано от редактора: Сбогувах се с пъпките и посрещнах гладката кожа

8 октомври 2019 10 30

Тайната на контролираното омазняване и решението на проблемите

Снимка: Istockphoto

Преди няколко години, когато реших да взема в свои ръце проблемите си с кожата, някой твърдо и настоятелно ми заяви, че акнето е само и единствено проблем на тийнейджърите. Още тогава погледнах скептично на изказването и реших сама да открия истината и твърдо решена да се справя с проблемите с кожата, да открия най-доброто решение.

И сега, няколко години по-късно, смея да твърдя, че вече държа нещата под контрол.

Първото и най-важното нещо, което предприех като мярка, е да се запозная детайлно с проблема.

Защото никое решение не идва, ако не знаеш за какво точно ти трябва.

Истината и фактите са, че приблизително 80% от всички хора на възраст между 11 и 30 страдат от акне, което не е само множество пъпки, а се изразява в наличието на черни точки, възпаления, подутини, пъпки и понякога дори кисти.

В този ред на мисли, аз имах 3 от тези 5 неща. И макар да не бях 5 от 5, кожата ми действително изглеждаше супер неравна, независимо какъв фон дьо тен или пудра сложа.

Фактите са, че при пубертета тези процеси са една идея по-засилени, но 20% от хората, страдали от акне, докато са били тийнейджъри, продължават да имат този проблем и в зряла възраст.

И да, голямо влияние има качеството на живот.

Първата и най-важна стъпка, която предприех, е да започна да се грижа за своята кожа рутинно. Защото всичко хубаво изисква постоянство.

За дълготрайна подкрепа и видими резултати, решението е грижа с ефикасни съставки като гликолова, салицилова и полихидрокси-киселини, които активно намаляват причините, които правят кожата склонна към акне.

С две думи – ключът е в киселините! Защо точно тези?

Салициловата киселина помага за изглаждането на кожата – бори се със запушените пори и бактериалния растеж. Полихидрокси киселините са по-нежни към кожата, което прави продуктите с нейното съдържание подходящи и за хора, които са чувствителни към съставки в бялата козметика. Правят кожата гладка, еластична и почистват, което е 3 в 1 победа над акнето. Гликоловата киселина помага за контролиране на производството на себум и омазняването на кожата, премахва мъртвите клетки от най-външния слой на кожата, а това ни сдобива с по-свеж и сияен тен.

Моето решение

Аз се справих успешно с проблемите на своята кожа благодарение на серията Eucerin® Dermopure. С нея изградих двата най-важни принципа за перфектната кожа – почистване и грижа.

Eucerin-1

Почистването

В зависимост от нуждите, можете да избирате от няколко почистващи продукта в серията Eucerin® Dermopure.

За всички нужди има измиващ гел за лице, мицеларен разтвор, тоник за лице и ексфолиращ гел за лице.

Eucerin® DERMOPURE Измиващ гел за лице, за кожа склонна към акне

Нежно отстранява излишния себум и почиства порите. Ефективно почиства грим и замърсявания. Аз масажирам върху влажно лице, докато се образува пяна, и след това изплаквам с топла вода.

почистващ-гел

Eucerin® DERMOPURE Мицеларен разтвор за лице, за кожа склонна към акне

Премахва следите от грим и замърсявания, почиства кожата, без да дразни или разрушава естествената овлажняваща бариера на кожата. Формулата му осигурява усещане за свежест.

Начин на употреба: Напоете памучен тампон. Нежно почистете засегнатите участъци. Не изплаквайте. Използвайте нов тампон за всяко почистване.

мицеларна-вода

Eucerin® DERMOPURE Тоник за лице, за кожа склонна към акне

Почиства кожата и я подготвя за последващата грижа. Формулата с млечна киселина отваря запушените пори, без да изсушава кожата.

Начин на употреба: нанесете върху засегнатите места с памучен тампон. Не изплаквайте.

тоник

Eucerin® DERMOPURE Ексфолиращ гел за лице, за кожа склонна към акне

Формулата с млечна киселина и натурални микрочастици премахва мъртвите клетки, отваря порите. Почиства нежно и подобрява структурата на кожата.

Начин на употреба: масажирайте върху влажно лице един до два пъти в седмицата и внимателно изплакнете с вода. Подходящо също за засегнати части на тялото, като например торса. Избягвайте контакт с очите. Подходящо и за ежедневна употреба.

скраб

И след почистването идва „същинската“ част от грижата.

Аз лично използвам най-много Обновяващата грижа за лице. С редовната употреба, кожата ми стана сияйна и с равномерен тен. Грижата съдържа въпросните киселини, за които разказах по-горе, подпомагайки обновяването на кожата, отпушване на порите и премахването на мъртвите клетки. Нанасям го веднъж дневно, вечер, след като съм почистила кожата. Моят съвет е да използвате и слънцезащитен крем за през деня, тъй като може да усетите повишена чувствителност към слънцето.

обновяваща-грижа

Възползвам се и от стик-коректора за лице, който седи винаги в чантата ми, тъй като редуцира пъпките и покрива несъвършенствата. Него използвам между 1 и 3 пъти дневно, в зависимост от пъпката.

стик

Серията предлага още Матиращ флуид за лице, който има 8-часов матиращ ефект и Sun гел-крем Oil Control със защитен фактор SPF 30 и SPF 50+, който хем предпазва от слънцето, хем има матиращ ефект.

матиращ-флуид

И така се сбогувах с черните точки, пъпките и зачервяванията, за да дам шанс на своята кожа да бъде точно толкова красива, колкото е!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари