IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сапунените вежди се завръщат

24 октомври 2019 15 00

Позабравената техника за фиксация отново е на мода

Instagram

Едно време сякаш е било по-лесно на жените. Не е имало микроблейдинг, ламиниране, удебеляване или сгъстяване на миглите, нито сложни и скъпи процедури. Дамите от висшето общество са използвали сапун или малко зехтин, за да оформят по-добре гъстите си вежди. Доста по-късно лакът за коса започва да се употребява за фиксация.

Е, време е за завръщането на някои позабравени трикове, които нашите баби са ползвали, за да изглеждат по-добре. Затова и така наречените „сапунени вежди“ отново са на мода. И причината е много проста – все повече известни личности оставят веждите си по-гъсти и почти не ги скубят, а само ги оформят единствено с помощта на обикновен сапун.

Простата техника за по-лесното оформяне на косъмчетата бе популярна през 90-те. Тогава Синди Крофорд бе на кориците на много списания и показваше упражнения за стегнато тяло с доста по-рунтави от сега вежди, но въпреки това, винаги добре оформени. И ако тогава сте се чудели на какво се дължи блясъкът по тях, то ето че вече знаете – на сапун. 

Днес Кая Гербер – 18-годишната дъщеря на известния модел, също е оставила естествения вид на веждите си. Други звезди, които също залагат на този тренд, са Емилия Кларк, Кара Делевин, Лили Колинс и други. 

Експеримент на редактора: Помага ли домашната пилинг маска?

Сапунените вежди станаха хит и в Instagram и YouTube, където все повече бюти влогъри показват нагледно как да си ги направите. Така постепенно изместиха поставянето на лак за коса или специален гел за вежди, които някои козметични компании предлагат. 

Според шведския гримьор Линда Холбърг, оформянето на вежди със сапун бе хит през 90-те, после през 2016 г., като сега отново се харесва на дамите, които не желаят да си скубят и подрязват веждите с ножичка. „Сапунът е евтино средство да постигнат резултата, който искат“, казва тя. 

За да се сдобиете с така наречените сапунени вежди, ви трябва чиста козметична четка, малко вода и обикновен сапун.

След като сте оставили веждите да пораснат достатъчно, намокряте четката, натривате я на сапуна и с нея приглаждате нагоре веждите и ги фиксирате по подобие на снимките. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари