IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни правила за хубава коса

19 декември 2019 12 30

Придобийте тези навици, за да се радвате на сияйна и гъста коса

Снимка: Pexels

Косата ви не може по естествен начин да стане дълга и гъста за ден. И ако искате да я видите здрава, гъста и бляскава, се заредете с търпение и постоянство. Според експертите ви трябват 5-6 месеца подготовка, за да имате хубава и забележима грива.
Ето и няколко съвета от експерта от The Body Shop Шики Аграу:

Масажирайте скалпа!

Нанасянето на масло специално за коса веднъж седмично, ако имате по-мазни корени. То осигурява желаната хидратация на скалпа, а масажът подобрява кръвообращението. В случай, че косата ви е суха, нанасяйте 2 пъти седмично.

Заложете на натуралните продукти

Химикалите може и да правят косата ви страхотна на пръв поглед, но в дълготраен план са вредни за косъма и скалпа. Опитайте да ползвате максимално натурални продукти, които подобряват баланса на косъма, хидратацията му и го подхранват. Можете да откриете много такива, подходящи за вашата коса.

Не пропускайте да нанесете балсам

Балсамът е изключително важен за хидратацията, подхранването и предпазването на косата от заплитане. Отново заложете на натурални продукти.

Кажете НЕ на топлинната обработка

Дори да имате като цяло силна коса, ако след всяко къпане я къдрите с маша или изправяте с преса, вие постоянно я горите и не след дълго тя ще загуби блясъка и здравината си и ще започне да се къса.

Копринена калъфка на възглавницата за копринена коса

Косата произвежда естествени масла, които я поддържат здрава. Всеки ден обаче прекарвате 8-9 часа на възглавница от памучна, вискозна или полиестерна тъкан, която може да изцеди цялото масло от нея, оставяйки я суха. Подмяната на памучна възглавница с коприна може да бъде много полезно за косата и кожата.

Не прекалявайте с миенето

Честото миене на косата води до лишаването ѝ от естествени масла, които подхранват скалпа и подпомагат растежа на косъма.

Намалете опъването

Доста дами носят косата си постоянно вързана, сплетена или на кок. Красиво е, но не и полезно за нея. Постоянното опъване на косъма наранява скалпа и отслабва косъма в корена.

Ако все пак се налага да вържете косата, просто използвайте по-хлабав ластик и в вържете малко по-далече от корена, за да не я опъвате и да дадете възможност на косъма да поема кислород.

– Нахранете косата с витамини. Важни за нея са витамин Д, Е, цинк, протеини. Храни като яйца, риба, портокали, ядки и семена са първи приятели на косата ви, защото съдържат важни протеини и мазнини, които подсилват косъма и стимулират растежа му.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари