IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нина Николина: Щастлива съм, че мога да правя нещата, които обичам

3 декември 2004 16 07

Нина Николина със сигурност е една от най-магнетичните певици. Не само български. Сякаш пее с душата си – с всяка нота те кара да си спомниш най-хубавите и топли моменти от живота си.

Нина Николина: Щастлива съм, че мога да правя нещата, които обичам

Александър Иванов

Нина Николина със сигурност е една от най-магнетичните певици. Не само български. Сякаш пее с душата си – с всяка нота те кара да си спомниш най-хубавите и топли моменти от живота си.

Мислех си, че след “Ти” никоя друга песен няма да може да бъде толкова вълшебна. “Тя” обаче го направи отново. Няма “Не мога”.

Новото парче “Не мога” не е завой на 180 градуса, но изразява толкова много нови неща в нея. Сякаш слушаш една съвсем друга Нина – по-самоуверена, нереално-красива и фатална жена.

Песента е създадена от същия екип, който стоеше и зад “Ти” – музиката и аранжиментът са на Мага, а текстът – на Гергана Турийска. “Не мога” ще бъде издадена на сингъл в ограничен тираж, който ще може да бъде закупен от по-големите музикални магазини в страната. Освен оригиналът на парчето, в диска ще влезе и инструменталната версия на “Не мога”, както и видеоклипът към песента.

Съвсем заслужено парчето оглави българския топ 100.

Малко преди да заснеме видеото Нина Николина подписа договор с италианската марка за дрехи “Expensive”, която от скоро може да бъде намерена и на българския пазар.

Освен ново видео и парче Нина намери време и да открие нов пиано бар “Music Time”, който се намира на бул. “Витоша” 4.

Исках да разбера как Нина намира време и сила за всичко, как поддържа страхотната си форма, по кой спорт е запалена, каква е тайната на нейната красота. Тайна няма. Просто това е “Тя” - Гласът, Енигматичната визия, Бизнес магьосница, Приятелката... разберете сами.

Изглеждаш в страхотна форма, в новото видео си крехка, ефирна и по-женствена от всякога. Каква е тайната?

Няма тайна. Във видеоклипа исках да бъда самата себе си. Исках да покажа нещата от живота такива, каквито са. Може би от там идва и впечатлението за крехкостта. Просто аз съм човек, нормална жена, без да съм играла роля в клипа. Е, може би единственото беше, че трябваше да подкарам трактора и да изиграя трактористка.

Кой е любимият ти спорт за поддържане във форма?

Ежедневието ми е ужасно забързано и натоварено. Обичам да разпускам в някоя фитнес зала, но, честно казано, скоро не ми се е случвало. Формата ми сама се поддържа и с това нямам проблеми.

Какво обичаш да хапваш? Спазваш ли диети?

Обичам до си похапвам и това хората, които ме познават, го знаят много добре. Често посещавам KFC или McDonald\'s. Бих казала, че този тип ресторанти са ме спасявали доста пъти, и то по супер вкусен начин. Да са живи и здрави хората, които са ги измислили. А пък диети не спазвам, защото нямам време и сили. А и нужда. Засега.

Занимаваш ли се със спортове за душата и тялото като йога и станалите напоследък модерни източни изкуства?


Никога не съм се занимавала с изкуствата за медитиране и йога, въпреки че определено съм почитателка на източния стил. Но това е по-скоро до културата, до духа на Изтока.

Как се грижиш за поддържане на кожата – доверяваш се на козметик или използваш и домашни рецепти?

Ходя на козметик, както повечето жени, вероятно. Ползвам си една и съща козметика, която с времето съм преценила, че е за моя тип кожа. Но обичам и да експериментирам. Естествено в нормални граници. А някои от домашните рецепти съм изпробвала и е имало ефект от тях. Тук пак опираме до липсата на свободно време.

Как се справяш със стреса и как разпускаш от нервното напрежение?

Най-ефективното разпускане за мен е като се срещна с най-близките се приятели. Някои от най-важните решения в живота си съм взимала след разговори с тях. В този смисъл те са моят отдушник за проблеми и хората, които ме разбират и подкрепят.

Колко време на ден прекарваш в грижи за себе. Кой се грижи за твоя стайлинг?

Истината е, че сама избирам както сценичните, така и дрехите за ежедневието си. Нещо като хоби ми е да си взимам аксесоари от различните места по света, където съм била. След това ги комбинирам, префасонирам и се получават (понякога) доста интересни резултати. Същото правя и с дрехите си – обичам да си измислям мои модели, както и различни комбинации от цветове, материи и стилове.

Изкушаваш ли се от вредни навици като пушене, пийване с приятели? Или пък се изкушаваш да изядеш цял шоколад или кутия сладолед?

От изброените се изкушавам от… пушенето и шоколада. Налагало ми се е да спирам за малко цигарите, защото са оказвали влияние върху звученето на гласа ми. Пийването с приятели зависи от настроението ми и често пъти не може да бъде изкушение. Просто си е част от купона.

Помага ли сексът за поддържането на идеална фигура?

Сигурно помага. За мен по-важното е, че се отразява на психиката – на настроението, на отношението ми към околните и към света изобщо. Физически на фигурата ми не се отразява, защото структурата ми е такава.

Смяташ ли, че интернет в днешно време е неделима част от имиджа на една звезда? В тази връзка, ще имаш ли скоро официален уебсайт?

Всяка медия има значение за създаването и поддържането на имидж. Така е и с интернет. Надявам се все повече хората в България да започнат да го използват, защото това е бъдещето. Моят уебсайт е www.ninanikolina.com, но все не е напълно готов и се оформя.

В новия си клип “Не мога” си влязла в образа на енигматична певица в нощен бар. Към модерния ти стайлинг като че ли се прибавя и ретро визия в духа на елегантната атмосфера от 30-те години. Този образ контрастира рязко на другия типаж – на ефирна и ранима жена. Твоя ли беше идеята за този контраст и какво е посланието на песента и клипа?

Идеята беше на режисьора на видеоклипа – Александър Моллов. Един ден ми се обади и каза, че имал страхотна идея за клипа. Разказа ми я. На мен ми хареса и така започнахме да търсим подходящото място за снимките. Избрахме с. Осоица. В него са снимани и легендарните български филми “Капитан Петко Войвода” и “На всеки километър”. Другата част от клипа го заснехме в новия ми пиано-бар. Идеята ни беше да пресъздадем разнообразието в живота на човек и как често пъти някои фактори ни карат да бъдем зависими и слаби.

Видеото е пълна изненада – може би никой не е очаквал Нина Николина да направи клип с прасета и да кара трактор. Между другото ти си първата българска певица, която управлява подобно превозно средство в клип, като само Лили Иванова е карала валяк във визуализацията на своя песен от 60-те години. Лесно ли се управлява трактор:)?

Имаше много смешни моменти, когато трябваше да заснемем кадрите с трактора. Не е трудно. За мен това беше предизвикателство, което ми беше ужасно интересно. Бях разказала на приятелите си и когато видяха за пръв път клипа, имаше бурни възгласи.

Възнамеряваш ли да направиш ремикси на “Не мога” и на кого ще повериш тази задача?

Още не съм решила дали и кой ще направи ремикс. Засега изцяло се занимавам с промотирането на сингъла. Съвсем скоро на пазара в ограничен тираж ще излезе и диск, в който са включени оригинала на “Не мога”, както и вокалният микс, инструменталната версия и видеоклипът към песента.

Мислиш ли, че след “Не мога” е време да направиш съвместен проект с някой колега/колежка – дует или дори трио? С кого би искала да осъществиш подобно начинание?

Веднага отговарям – да, вече е време. Заедно с Галя от балет “Сатен” записахме една много нежна песен. Парчето се казва “Моя” и се надяваме феновете ни да я харесат.

Всички знаем за страстта и любовта ти към фолклора, коя е народната песен, която изпълняваш с най-голямо удоволствие и която обичаш най-много?

Много са народните песни, които пея с голяма любов. Израснала съм сред такава атмосфера и имам безброй много любими.

Имаш ново бизнес начинание – как се справяш с толкова много задачи? Кой ти помага?

Да, наистина напоследък се захванах с доста нови неща. Ами… справям се. Имам хора, на които вярвам и които ми помагат бизнесът ми да върви така, както искам. Може да звучи тривиално, но съм щастлива, че мога да правя нещата, които обичам. Отворих втория си пиано-бар “Music Time”, който вече се превърна в мястото, където познати и приятели идват, за да се забавляваме. Познавам почти всички посетители и шоуто е на ниво.

Нина Николина – Гласът, Енигматичната визия, Бизнес магьосница, Приятелката – кое е най-точното определение за теб?


Всичко. Даже и още много други неща (усмихва се загадъчно).

КоментариКоментари