IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гого: Дамските прически от 30-те години са новият хит

3 септември 2004 14 52

Гого: Дамските прически от 30-те години са новият хит

Григорий Кюлев – Гого е един от най-добрите фризьори в България. Той е любимият коафьор на звездите и е ангажиран с най-големите светски, модни и телевизионни събития у нас.

Гого два пъти e шампион на България (през 1996 и 1997 г.) на Фестивала на прическата и красотата, организиран от стилист Капанов. Освен това той спечели и приза коафьор на годината при раздаването тази година на българските Оскари за красота Pantene Beauty Awards.

Коафьорът е известен и като част от екипа на предаването “Огледала” по bTV.

Чрез работата си със “Сиа адвъртайзинг” Гого се грижи за косите на Део и Ана-Мария от “Джубокс-любовни квартири”, “Рекламна пауза”, Иван и Андрей от “Сблъсък”, водещите от “Вкусно”, “Искам работа”, “Имам мечта”, “Стани богат” и “Семейни войни”.

Освен това Гого е отговорен и за косите на водещите на предаването “Господари на ефира” по Нова телевизия.

Гого участва и в създаването на много рекламни и музикални клипове, както и в заснемането на фотосесии за най-популярните списания и “make-up” зони.

Последните големи проекти, реализирани от него с участието на салони “Арлет”, са тазгодишните награди на „БГ Радио” и наградите на телевизия „ММ”, както и значимите модни събития „Форум на естетиката”, „Форум Българска Мода” и „Прет-а-порте” – гр. Пловдив, а също и телевизионния фестивал „Албена 2004”.

Какви са тенденциите в дамските прически за сезон есен-зима 2004 ?

Още от миналата година започнаха тенденциите на 50-60-те години, които са актуални от доста дълго време – цялото лято и пролетта. За есента излиза модата на прическите от 30-те години. Вече може да се каже, че тази тенденция се превръща в утвърдена мода, тя вече е факт на корици на списания, фотосесии и други модни форуми. Това са тези прически, които са много прилепнали по главата, на вълни, кокове, също така прибрани много плътно и с характерни украшения в косите.

За цветовете е характерно, че са наситено натурално тъмни или доста светлоруси. За 30-те години обаче са по-характерни тъмните цветове. Това е модата, която ще бъде пътеводна светлина през идващия сезон.

Въпреки това, всички останали линии – тип 50-те, 60-те години и различни течения като пънк, миксовете, също ще са актуални. Факт е, че напоследък за много кратко време се смениха много тенденции, всичките обаче обединени от ретро линия. В тази връзка трябва да се има предвид, че модата не е само един точно определен модел за следване. Есента ще бъде интересна с много разнообразие, но едновременно с това ще преобладава характерна линия.

Какви грижи трябва да полагаме за косата след морето?

Трябва да има една непрестанна грижа за косата, в зависимост от нейния тип. Добре е всеки да се консултира със своя фризьор за начина на боядисване, къпане, къдрене, кичури и др. Така ще може да бъде подбрана най-добрата козметика за дадения вид коса, която да даде максимален ефект при изтощаване и неправилно третиране.

В зависимост от това с какви средства разполага клиентът има различни класове продукти. Най-ниският клас е тази козметика, която се продава масово и аз не бих я препоръчал. Най-добрият вариант е козметиката от среден и висок клас, която е наистина качествена и би удовлетворила изискванията за качествено поддържане на косата.

Все пак, като се има предвид, че косите са изложени на влиянието на силни слънчевите лъчи и морска вода не повече от 10-15, максимум 20 дни в годината, ако човек има една добра стратегия за поддържане на косата, няма никакъв проблем и причини за притеснения.

Какъв тип бои са най-подходящи за преходния сезон есен-зима?

В момента излязоха нови бои на L'Oreal, които са безамонячни с фотополимери и други специални съставки. Когато не се налага смяна на цветовете с повече от един два тона може да се ползват тези безамонячни бои, които дават много добри резултати. Когато тъмна коса трябва да стане светла – тогава е неизбежно трябва да се ползват амонячни бои, които могат да се ползват без проблем, защото не увреждат косата, така че няма проблем с употребата им.

Що се отнася до цветовете, сега тенденцията е да са дюз или с много малко кичури. Големите контрасти не са препоръчителни.

Какви са, от своя страна, тенденциите в мъжките прически?

От съвсем скоро се налага една съвсем нова фашън линия, която много ми допада, защото не се налага изправяне на мъжките коси и едва ли не да третираме мъжете като жени.

Тази навлизаща мода е следствие на пънка и грънджа и под тяхно влияние се разви в тип линия средно между пънк, гръндж и хипи. Прическите са силно накълцани и насечени, все едно сам си се подстригвал. Крайният вид, постигнат всъщност чрез специално подстригване, обаче е такъв, че косата е много небрежна и рошава. Идеята е да имаш вид, че не се грижиш за нея, един лежерен и неангажиращ стил.

Тези прически са изключително удобни и лесни за поддържане, като от друга страна изглеждат много мъжкарски.

Характерно е, че косите не са къси, а със средна дължина. По този начин тази дължина одухотворява лицето и му дава повече арт излъчване.

Как една жена може да си направи прическа сама за официален случай?

Най-бързият и удобен вариант е помощта на пяна и с няколко фиби косата да се прибере и върже на опашка. Лесните начини са много и предполагам, че не са тайна за жените.

Българките са доста суетни и полагат изключителни грижи за външния вид и прическата си. Много рядко ми се случва да работя с клиентка, която да не знае как да си поддържа косата.

Как се развива модата при бретоните?

Тук модната линия също търпи развитие. Сега тенденцията се характеризира със стила 50-те и 60-те години – плътни брeтони напред и леко тумбести. Много актуални са и тези, които са на една страна, скосени от късо към дълго и покриват челото. Модерни са също така и този тип бретони, които се правят с обикновена ножица. Те стават много насечени и интересни.

Може да се каже, че в момента максимален брой стилове бретони са фашън и актуални. Не е модерен само равният бретон, който беше хит миналата година, но вече се смята за много демоде.

Кой е най-добрият продукт за поддържане на мъжката прическа - гел или вакса?

Това са различни продукти, като всеки от тях върши своята работа. Ваксите са много разнообразни, като само от една фирма могат да се срещнат 7-8 вида вакси. За всяка прическа си има продукт и подборът е индивидуален.

С гел не може да се направи всяка прическа. Той намокря и фиксира косата и дава ефект, който в момента изобщо не е модерен. Може би най-актуален продукт сега е много сухата вакса, която няма блясък и прави косата да изглежда все едно два-три дена не е мита и изглежда мръсна. Така се подчертва хитовия в момента хипарски и гръндж ефект при мъжките прически.

Какви са хитовите и модерни аксесоари за женските прически?

Това е голям проблем в момента, защото такива украшения точно тип 30-те години все още не са навлезли на българския пазар.

Александър Иванов

Снимки: Личен архив

КоментариКоментари