IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирина Флорин за новите си проекти и “другото” отношение към живота

26 ноември 2004 09 39

Ирина Флорин, или IF – певицата-хамелеон, най-провокативната, най-милата, най-загадъчната, най-категоричната, най-обсебващата, най-затрогващата... “най-другата”.

Ирина Флорин за новите си проекти и “другото” отношение към живота

Ирина Флорин, или IF – певицата-хамелеон, най-провокативната, най-милата, най-загадъчната, най-категоричната, най-обсебващата, най-затрогващата... “най-другата”.

Поразително е нейното влияние, особено на живо – оставаш като вцепенен и пленен от нейното излъчване, направо се магнетизираш.

Докато чакам Ирина за интервюто, нервно побутвам листовете с въпроси и се питам как ли ще протече. Все пак трябва да я питам какви упражнения прави и едва ли не колко тежи. Ирина влиза безшумно, направо ефирно – изобщо не съм я забелязал. Усмихва се страхотно. Направо разтапящо. Държи бутилка минерална вода (част от здравословния режим) и има страхотен тен. Обяснява, че се връща от солариум – точно в унисон за подобен разговор. Говорим си разни неща, всъщност доста, даже забравих, че трябва да взимам интервю от нея.

Ирина е наистина феноменален изпълнител – с финес и излъчване. А освен това продава и здраво албуми. Поради изчерпване на така наречения “перлен” албум “IF Друга”, издаден от M3 Communications, на пазара на 17 юли бе пуснат един ретираж на “Друга” с нова визия.

Колкото до IF – това е бранд по идея на M3 Communications Group, Inc, като идеята е името да се използва за комерсиални продукти - модна линия, козметика, парфюми и други.

Как Ирина Флорин поддържа формата си?

Поддържам формата си комплексно. Със здравословна храна, с добър сън, с хубаво отношение към света и с много позитивизъм. Колкото до физическите упражнения - от време на време ходя на фитнес и правя серии упражнения. Общо взето обаче имам няколко упражнения, които правя вкъщи всеки ден по няколко пъти.

Другото, с което поддържам форма, са честите масажи на тялото, релаксиращите масажи, с които се разтоварвам от напрежението и ми създават страхотно удоволствие. Обичам да седя и да отпочивам в джакузи. През зимата използвам сауна. Обичам да ходя също така на хубави басейни и да плувам. Ходя на солариум в “Ерголайн” за да поддържам тена си.

Какъв е твоят хранителен режим? Подлагаш ли се на диети?

Не в никакъв случай, напротив. Привърженик съм на това, че ако нещо ми се дояде, веднага искам да си го хапна, защото смятам, че човек трябва да следва желанията на тялото си във всякакъв смисъл.

Много обичам салата Рукола с малки доматчета и с много пармезан. Въобще много обичам салатите. Другата ми любима салата е от пресен спанак, по моя рецепта - със синьо сирене, зехтин, лимон и много магданоз, в която се слага дресинг със синьо сирене. Обичам да ям риба, приготвена по различен начин – печена, на скара. Предпочитам и бялото месо на пилето и пия много фрешове.

Имаш ли вредни навици като алкохол или цигари?


Не пуша. Обичам вечер, когато изляза с приятели да изпия някакво питие, например “Куба либре”. Любим ми е коктейлът “Маргарита”, той просто е едно изключително освежаващо питие. Пия много минерална вода.

Тренираш ли станалите напоследък модерни спортове като тае-бо, бокс аеробика, източни спортове за ума и тялото?


Не обичам масовите мероприятия. Не искам да звучи превзето, но наистина не обичам да ходя на места за спортуване, където има страшно много хора. В интерес на истината веднъж Вики от Мастило ме провокира да отида в зала, за да играя тае-бо, обаче въпреки че изтърпях цялата тренировка, си казах: “Това не е за мен”.

Колко време на ден прекарваш в грижи за себе. Какъв е твоя стил и кой се грижи за него?

Ходя три пъти в седмицата на фризьор - понеделник, сряда и петък. Имам си лична фризьорка, която идва вкъщи. Понякога ползвам услугите на Гого и Митко Данов.

Ако трябва да перефразирам Дженифър Лопес, стилът ми е достатъчно оформен и той сам се грижи за себе си. Аз имам много ясни представи по кое време на деня как да се облека, в зависимост от случая. Ако ми предстоят сериозни срещи, бих облякла черна рокля.

Иначе обичам да се обличам спортно-елегантно. Джапанката ми е любимата обувка и рискувам служителите на КАТ да ме спират и да ме глобят, но те ме глобяват с мои дискове (смее се).

Робуваш ли на марки?

Не, не робувам. Имам страшно много маркови дрехи и като харесам нещо, си го купувам, особено когато имам специален повод. Когато снимам клипове обаче, думата имат моите стилисти. Тогава с тях решавам какъв да е стайлингът, правят ми се специални дрехи и се работи за цялата визия.

Помага ли сексът за поддържането на идеална фигура?

Психологически сексът помага за всичко. Когато сексът е в ума ти, нямаш никакъв проблем с него.

Как се справяш със стреса?

Само с позитивни мисли и като игнорирам неща, които не са важни за мене. Гледам само приоритетните неща, срещам се с най-важните хора за мене. Старая се да се прибирам вкъщи, за да остана сама и да си почивам. По принцип отбягвам компании, където усещам негативна енергия. Имам малък кръг от приятели, които страхотно ме зареждат позитивно.

Смяташ ли, че интернет в днешно време е неделима част от имиджа на една звезда?

Абсолютно. Аз много се радвам, че имам много добър за български изпълнител сайт, който се поддържа толкова редовно. В момента предстои сайтът ми да бъде напълно обновен, като това ще стане успоредно с пускането на следващия ми сингъл. Предстои един много голям чат през септември, който ще направим с фенове, благодарение на хората от “Creato”. Това, което ме зарадва, е, че отново ми правят фен клуб. Преди шест-седем години имах фен клуб и сега отново ще имам, което означава, че добре се движат нещата около работата ми.

Ти си изпълнителят с най-променяща се визия в България. В тази връзка албумът “Друга” доказателство за това ли е или е нова крачка?

И двете. Благодарение на издателите ми и PR-те ми M3 Communications се появи песента “Друга”. Работа ми с тях, която беше изключително интензивна и изключително емоционална, наистина ме превърна в абсолютно друг човек. Вероятно е съвпадение на периоди от живота ми, което не е случайно. Аз наистина се чувствам много по-позитивна, много по-можеща, знаеща и категорична със себе си.

В предишните ти албуми имаш 6 клипа, смяташ ли и с този да процедираш така? Кой ще е следващият ти клип и сингъл?

Следващият сингъл ще е “Карма”. Тук за първи път ще отбележа, че се направи специална версия на песента за клипа. Мога да кажа, че това една малка лудост за България. Но това е нормален етап за всеки чужд изпълнител. Нормално е да се подсилват акценти и неща, подходящи за клип. Реших, че трябва да се направи нова версия на “Карма” и тя стана перфектна.

Работила си с изключително много музиканти и с хора от групи като Остава, Лора, Гравити Ко. Има ли някой, с когото много си искала да работиш, но не си успяла до този момент?

Когато записвах албума си “В трето лице” много исках да работя с Мага, който не беше толкова популярен както сега. Тогава исках да направя песен с него, но все нещо се разминаваше. Не знам, може би някой път ще се получи нещо интересно, ако направим нещо заедно. Винаги ми е харесвало това, че към всички музиканти, към които съм се обръщала, със страхотен хъс и всеотдайност са правили всичко.

Разкажи за снимките на клипа на втория сингъл от “Друга” - "Вчерашни цветя" ?

Визията на клипа е коренно различна от тази на “Друга”, затова и този албум се озаглави точно така. Снимките станаха в бара “Табако” в София. Тази песен я направихме с Момчил с много голяма любов и когато я чух за пръв път му казах : “Момчиле, имам чувството, че съм прегърнала едно малко бебе и го държа в ръцете си”. Така ми звучи тази песен. Идеята на клипа беше да покаже една много топла и нежна жена, която обаче е категорична, която е също така твърда и с позиция.

Александър Иванов

снимки www.irinaflorin.com

КоментариКоментари