IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вратарят на „Славия“ танцувал контузен заради манекенка

12 май 2005 17 59

Симона Първанова е едно от най-сексапилните телевизионни лица, което може да разпознаете като водеща на предаването „Лабиринт“ по телевизия „Планета“.

Вратарят на „Славия“ танцувал контузен заради манекенка

Симона Първанова е едно от най-сексапилните телевизионни лица, което може да разпознаете като водеща на предаването „Лабиринт“ по телевизия „Планета“.

Едва ли обикновените зрители предполагат, обаче че тя е и сериозен журналист със стаж във вестник „Меридиан Мач“. Освен това е водила и рубрика в Канал 3 на Сашо Диков.

Изненадите не спират дотук. Наскоро я видяхме и на модния подиум, където засенчи звезди и манекенки с перфектните си мерки.

Лично аз пък бях искрено учуден как момиче с подобно божествено тяло може и да е футболист на всичкото отгоре. И то футболист с висше образование, с профил вратар. Нейно гадже също е вратар, а именно Славчо Тошев – пазителят на Славия.

Изчаквам Симона пред офиса на „Планета“, където тинейджърки чакат с надеждата някоя звезда да се появи за автограф. Решават, че е по-разумно да оставят лист и химикалка с поръчка на охранителя на входа, който да им вземе подпис от техните любимци. Охраната приема с охота, изглежда че това не е новост за него и му се случва доста често.

Симона излиза, аз се запознавам с нея вече на живо и двамата се отправяме към колата и. Нея не можете да я объркате. Малко, бяло, симпатично автомобилче, на което има надписи SIMONA от всички страни.

Този път започвам отзад напред с интервюто, просто защото е толкова привлекателна, че е съвсем логично да си говорим за женска красота преди всичко останало.

Симона, как поддържаш перфектната си форма?

Обичам да спортувам, въпреки, че не ми остава време за това напоследък. Използвам един уред LPG. Това е уред за оформяне на тялото , който подобрява лимфния дренаж и кръвоснабдяването на целия организъм. Поради липсата на време залагам на тези процедури, за да възвърна формата, която зимата бях позагубила, но иначе съм за спорта. Предпочитам разходките. Онзи ден се разхождах около два часа в Южния парк. Уикендите предпочитам да ги използвам именно за това. Шопинг разходките също са ми много присърце.

Защо реши да запишеш футбол в спортната академия, от малка ли си падаш по футбола или има нещо друго?

В момента , в който реших да кандидатствам бях репортер във вестник „Меридиан Мач“. Аз още от малка започнах в тази медия, като сътрудник първоначално и исках да бъда максимално компетентна в работата си. Затова кандидатствах футбол, именно защото пишех главно статии на футболни теми.

Попадаме в задръстване , Симона опитно маневрира между две, на пръв поглед непроходими ленти.

„Ох, как карат тези жени!“, коментира Симона шофирането на неоправна шофьорка, застанала накриво на пътя и отговорна за половината задръстване. В същото време тя прави ловки и хладнокръвни маневри, с които най-вероятно отнасяме много пожелания от шофьорите зад нас.


Работиш като водеща, а лицето е важна част от твоя външен вид. Какви грижи полагаш за него, за да изглежда толкова добре?

Основното нещо е здравословното хранене. А другото е, че когато човек се чувства пълноценен и щастлив то е изписано на лицето му. Това са двете неща на които залагам.

Спазваш ли някакви диети и коя ти е любимата манджа?

Не съм „ЗА“ диетите, защото те са с много временен ефект. Предпочитам спорта. Ограничавам някои храни като мазнините, пърженото. Предпочитам здравословното хранене , пред това да спазвам някакви драконовски диети и да умирам от глад. Аз си хапвам добре, защото такава ми е натурата. Тя е наследство от баща ми, наследила съм неговата спортна структура. А иначе любимата ми кухня е италианската. Пица и спагети – любимите ми ястия.

В този момент Симона пуска радио на спортна станция, нещо което едва ли би ме учудило вече. Очевидно се интересува от мача Локомотив София-Славия, в който може би играе и гаджето й.

Мислих, че скоро имаш намерение да се омъжваш, но се оказа, че не бързаш чак толкова. Все пак мислила ли си при кой дизайнер искаш да си направиш сватбената рокля?

Мислила съм си за роклята разбира се, макар че не знам кога въобще ще се състои моята сватба. Според мен Вергиния Здравкова (главен дизайнер на модна къща „Ирида“, бел. ред.) най-добре се доближава до стандарта на западните моделиери – хората, които всъщност правят висшата мода.

Тя прави уникални рокли с много добър подбор и съчетание на материи, дължини, ефектни аксесоари. Но ако сватбата ми е след време, когато моят приятел е някъде в чужбина би трябвало да заложа може би на някой по-известен дизайнер.

А, ти всъщност как се запозна с твоя приятел ( Славчо Тошев, вратар на Славия – бел.ред. )?

Пратиха ме да му взема интервю след една тренировка на отбора. Още от самото начало усетих онова, което се усеща щом някой ти се понрави. За щастие не беше усещане само от моя страна. Той също почувствал нещо подобно. След интервюто се бяхме разбрали да пием кафе някой ден. Този някой ден беше първият ми студентски празник. От моята компания всички бяха заминали на някъде и аз бях сама в София.

От месец си мислех да му звънна , но все не исках аз правя първата крачка. Все пак се престраших и му се обадих. Той си беше в Пазарджик на легло след операция. В 9 вечерта тръгна оттам и в 23:30 беше при мен в София, за да изкараме заедно празника.

Дошъл е контузен за да празнува с теб?

Да, леко накуцвайки след операция, отидохме на кафе, после на вечеря, след това на дискотека и така.

След като имаш такава красива визия, мислила ли си да започнеш кариера като поп-фолк певица, все пак си в този бизнес?

Ами нека да не уточняваме жанра. Това е своеобразна моя мечта още от дете и колкото и клиширано да звучи аз си ходех с дезодоранта вкъщи и си пеех. Имам го като идея, като мечта. Със Славчо , често се шегуваме, че като го купят в Реал Мадрид ще ми направи албум, за да тръгна от върха, а не стъпка по стъпка.

Като казваш , че не искаш да уточняваме стила имаш ли предвид , че е възможно да не е поп-фолк?

Никога не бих се съгласила да пея песни, които не ми харесват. Важното е да изпитвам лично удовлетворение от песните.

А теб на къде те влече повече, към поп музиката или поп-фолка?

Както не ми харесват много поп песни, защото не ги усещам, не стигат до мен , така е и с поп-фолка. Но и в двата стила има много песни , които с много стойностни и ми харесват. Не обичам , когато хората разделят стиловете и казват, че слушат този и този вид музика. Аз мога да кажа , че слушам всякаква музика, но си подбирам това , което ми харесва.

Кои са ти любимците извън поп-фолка?

Възхищавам се на Графа. Той прави уникални балади. Има нещо, което да усетиш и да те докосне в неговите песни.

По радиото обявяват края на мача. Славия губи с 0:1. Симона се натъжава искрено. Славия губят шанс за евротурнирите.

Славчо, ще бъде много разстроен. Той много вътрешно приема загубите.

Някак си не ми е жал за него. Двамата заминават след броени дни на почивка на екзотичен остров. Все ще успее да излекува загубата. Пък и кой по-добре би могъл да утеши един вратар от една сексапилна вратарка.

Кирил Христов

Симона като Лолита и като булка-манекен в тренировка за истинската сватба с вратаря на "Славия". Снимки: Личен архив, Булфото

КоментариКоментари