IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агитката на Дани от „Стар академи“ самоотвержено се грижи за Мариел

21 юни 2005 12 48

Както обичат да казват футболистите, публиката е 12-ият играч на терена заради безрезервната си подкрепа към отбора.

Агитката на Дани от „Стар академи“ самоотвержено се грижи  за Мариел

Както обичат да казват футболистите, публиката е 12-ият играч на терена заради безрезервната си подкрепа към отбора. Екипът на Тialoto.bg се срещна с най-мощната агитка от Звездната академия. Тази на Даниел.

В нейната основа са най-близките му приятели и колеги от групата, в която свирят. Бандата още си няма име, но момчетата неведнъж са свирили по клубовете, където всъщност са били и първите сценични изяви на Даниел.

Срещата е на НДК, встрани от бирения фест, който шуми, пуши и мирише точно като място, където не бихме искали да сядаме. Пристигам на срещата и освен Сашо, Мишето и Ачето (най-добрите приятели на Даниел), е вече изгонената от шоуто Мариела (срещата е в петък, 17 юни, дни преди Даниел да бъде изгонен от Академията този понеделник, бел.ред.).

След напускането на Звездната академия приятелите на Даниел започват да се грижат за Мариела като истински кавалери. Дори имам чувството, че вече малко са я разглезили, защото след като пристигам на срещата с колелото си, Мариела пожелава да го яхне, въпреки че едва ли би се справила точно с такъв планински байк.

Докато ние се чудим къде да седнем, за да не попаднем на панаира пред НДК, Мариела върти плахи кръгчета около нас пред погледа на изумени минувачи. Решавам, че след като хубаво съм я подкупил с щедростта си да покара моето колело, ще мога да й задам и няколко въпроса в близко заведение зад НДК в приятна следобедна обстановка.

При вида на диктофона обаче тя млъква, като само споменава, че ПР-те са й забранили да говори без разрешение. Освен на нея и на всички останали от Академията. Именно това е и причината вече да не виждате лицата им, само седмица след като излязат оттам.

В интерес на истината всички излели от Академията са подложени на същите забрани, което вече поставя въпроса дали талантите ще използват набраната инерция и ще станат звезди или ще си останат обикновени младежи със звездни мечти.

Оставяме Мариела да си пие сока, а с момчетата започваме да си говорим за фенската им страст и „тъмното“ минало на Даниел на по чаша студена бира.

Вярно ли е, че вие се грижите за Мариела сега?

Да, навсякъде ходим заедно.

А, къде не ходите заедно?

Само до тоалетната.

Значи я пазите от мъжете.

Ами. Тя сама се пази.

А на вас не ви ли е минавало през ума да имате по близки отношения с нея....?

Недей с тия въпроси. Един приятел също ни обвини. В интерес на истината Русия (Даниел – бел.ред) ме обвини в ефир, че съм женкар, ама на мен не ми е минавало през ум да я докосна.

Как ви изглежда Даниел вътре в къщата. Дали е различен, от това което е навън?

Да. Държи се много по-сериозно. За първи път го виждаме да става в 8 часа сутринта. Не можахме да повярваме.

SMS-и пускате ли?

В момента не. Не сме гласували нито за Даниел, нито за Деян. Каквото стане. Преди пускахме много, когато Мариела беше вътре.

А, според вас откакто Даниел е вътре, дали е станал по-добър. Дали пее по-добре?

Не. Не мисля. Сценичното му поведение само е по-добро.

Няма ли да ви е гадно, ако излезе и каже “Момчета, добре си прекарах с вас, но сега смятам да правя музика сам!“

Няма да му се разсърдим, защото така или иначе, той е единственият с музикално образование от всички нас.

Спекулира се, че Д-2 ще вземат някого от Академията?

Няма да е Даниел. Гарантирам ти.

В този момент пристигат друг изключен талант от „Стар академи“ - Александра, заедно със своя приятел, когото бях виждал няколко пъти по телевизията. На живо Сандра изглежда много по-сладка, отколкото очаквах, а приятелят й Мартин - далеч по-безопасен въпреки славата си на боксьор.

Всъщност той се оказа едно наистина приятно момче, адски приятелски настроен към агитката на Даниел. Останах много учуден, но Сашо набързо обяснява, че вече всички по време на концертите в понеделник са като едно голямо семейство. Александра също обаче не трябва да говори пред медии и затова двете с Мариела си говорят на ухо през повечето време. Продължаваме разговора си с момчетата.

Нашата агитка е около 30 човека от общо 350, но сме най-шумните от всички. Събираме се приятели, техни приятели, дори и шефовете ни идват с нас. Всичките материали и плакати, които използваме, си ги правим сами. Професионално, на плотер.

Колко пари давате?

А, не.. правим си ги сами. Всеки работи някъде и така. Ето конфетите, които използваме например, са от една фирма, където на Даниел брат му им е правил софтуера и ги взимаме на заводски цени.

Всичко е изчислено. С тениските ни беше малко трудно. На тях пишеше „Даниел + Мариела“, като на всяка имаше различна буква и като се съберяха се получаваше надписът. Проблемът бе, че всеки се въртеше в различни посоки и пред камерите се получаваше само надпис „Анал“. Налага се всеки път да сме по-ефектни, защото всеки следващ път вдигаме летвата по-високо.

Как така навивате други хора да идват с вас и да правят тълпа?

Никого не навиваме. Аз в понеделник сутрин си вдигам телефона с думите “Ало, Стар академи“, защото ми звънят постоянно с поръчки за билети. Много хора искат да дойдат с нас и да се забавляват. Имам един приятел, който е луд на тема „Стар академи“.

Когато той спи, брат му дежури на 24-часовия канал, за да не изпуснат нещо. И двамата са маниаци на тази тема. Те не пропускат концерт.

А с другите агитки познавате ли се?

С агитката на Мариела разбира се, но с тях не ни събират никога, държат ни от двете различни страни. С агитката на Жорж също. С тях сключихме договор да викаме един за друг, но ние никога не викаме за него, а те викат за нас.

Помогнахме на агитката Вяра, когато изгониха Клавдия, защото те бяха пет човека горките. Общо взето, всеки гледа към нас, а не ние към тях, защото сме най-шумни. Ние сме достатъчно да си се оправим и сами.

А има ли агитки, с които не се обичате?

Не, освен тази на Ивайло . Всъщност с никого не се мразим буквално. Е, и Жокера не го обичахме, ама той агитка нямаше. Само веднъж имаше един автобус сливналии. И агитката на Весела веднъж нещо притесни един от нас - Големия джедай. Те бяха обаче само гаджето й и майка й.

Весела твърди, че след неприличните думи е била аплодирана от публиката?

Не е вярно. Абсурд. Ако „У-у-у“ звучи като аплодисменти... не знам. Само майка й и гаджето й може да са я аплодирали.

Вие предполагахте ли в началото, че между Мариела и Даниел може да пламне нещо?

Още на откриването. От самото начало. Още от първия концерт разбрахме, че тя е момичето за него. Даже плакатите „Варна чака зетя“, „Go Dani Go“ и „Даниел + Мариела“ бяха, за да подскажат на Дани какво да прави. В крайна сметка, ние си го знаем какъв е:)

Кирил Христов

Сашо (средната снимка) е най-добрият приятел на Даниел, ръководи неговата агитка и се грижи за Мариела.На долната снимка е Даниел с групата си. Снимки: Личен архив, Булфото

КоментариКоментари