IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Круз – новата екранна музикална легенда

16 май 2012 07 10

Актьорът пее и свири на китара в новия си филм

Снимка: W Magazine

Снимка: W Magazine

Том Круз прие поредната предизвикателна роля в живота си. Актьорът разхожда мускулесто, татуирано тяло и пее песни на Guns N’ Roses в новата си лента Rock of Ages. Героят му Стейси Джакс боготвори рок музиката и е готов да живее диво в стил „секс, наркотици и рокендрол” .


Досега Том e влизал в различни роли – най-често екшън герои - и тази му се струва истинско предизвикателство, което дори може да го накара да се развие като актьор.
За ролята си на певец и музикант Круз се учи да свири на китара и признава, че много му харесва да носи кожени панталони. Актьорът споделя, че в Стейси Джакс има нещо меланхолично, което му допада. „Той се чувства истински жив, само когато е на сцената и знае, че не му остава много време там”, са думите на тайният агент от  „Мисията невъзможна” пред сп.  W.

 

 

Том е на корицатата на последния брой на медията с доста провокативна фотосесия. Снимките са правени в хотел в Маями и дават доста ярка представа какво да очакваме в самия филм с негово участие. Том куфее с китара в ръка, в онзи мачовски стил – рокаджийската шапка, дънките, разголеното тяло и китара в ръка.
„Стейси Джакс трябва да бъде реален. Не исках да имитирам старите рок звезди. Той трябва да бъде уникален. Ако аудиторията не успее веднага да усети неговото величие, то филмът няма да е интересен. Без това, нямаш нищо”, разказва въодушевено Том за изпълнението си в Rock of Ages.


Най-трудно за Круз се оказва пеенето. Той без проблем е готов да прави всякакви каскади, но за пеенето си казва: „Вече нямам глас след толкова часове пеене. Звуча като Доналд Дък. Вече не съм рок звезда”.
Повече за характера на героя си и за самия себе си Том разказва в списанието, отговаряйки на въпросите:

Като дете пееше ли често у дома?


Знаете ли какво? Имитирах сцени от филма „Risky Business” около дома си. А се научих да танцувам, гледайки  лентата Soul Train. Разбрах, че ако един мъж умее да танцува, получава повече внимание от момичетата. Доста се постарах да имитирам онези движения.


Участвал ли си някога в училищен мюзикъл?


Участвах в „Guys and Dolls”. Там играех Нейтън Детроит – той пееше частта на Франк Синатра. Ще ми се тогава да бях изиграл Рон Андерсън. Нещата щяха да се получат по много по-различен начин.


Защо реши сега да участваш в мюзикъл?

Кейти (съпругата му) обожава мюзикъли. Тя пее и танцува и някак минахме през тази история заедно. А Сури харесва лентата „Hairspray”.Когато имаш деца, гледаш някои неща отново и отново. Със Сури гледах „Hairspray” близо 15 минути. Помислих си, че Адам Шанкман е свършил страхотна работа, режисирайки тази продукция и поисках да се срещна с него. Тогава го попитах: „Кой е нашият мюзикъл?”, а той ми отвърна „Rock of Ages”. Отидохме да го гледаме в Лос Анджелис и аз нямах представа как да изиграя характер като Стейси Джакс. Трябваше да изградя образа на един мой Стейси Джакс…

И започна да тренираш…


Трябваше да разбера дали мога да пея. После трябваше да се науча да свиря на китара. Много съм добър и с барабаните също. След като няколко седмици работих по образа на Стейси казах: „Знаеш ли какво, имам нужда от една маймуна”. А Адам попита: „За какво, по дяволите, говориш?”. Отвърнах му, че според мен Стейси трябва да си има най-добър приятел маймуна и той ми даде записи на един бабун. Името на бабуна трябваше да е Хей Мен. Стейси Джакс не е вървежен без Хей Мен.


В лентата има доста секси сцени. Дори в един момент се спукаш по един пилон…


Бях на ясно, че трябва да има сексуални акценти заради естеството на героя ми и неговите песни. Той пее : „Искам да знам какво е любов”.

Трудно е да се намери баланса.


Когато си изчел доста рокаджийски биографии, научаваш, че тези музиканти си вършат работата добре, когато в тях има много живот. Целият този шум и усложнения покрай тях, ги карат да се държат по този див начин. Стейси някак блуждае безцелно до момента, в който се качва на сцената. Там си е у дома. Всичко останало е една бъркотия.

Беше ли си поставил за цел да покажеш нещо по-лично и интимно?


Да. Малко е неудобно от време на време. Неудобно и забавно.Това беше целта.

Вижте невероятната фотосесия на Том в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари