IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Весела Нейнски: Написахме песен за първата ни седмица в Къщата

21 март 2006 16 23

Певицата, актрисата и бивша журналистка в откровен разказ за сълзите във ВИП Брадър, за страстите на знаменитостите, за театъра и операта, за 3-годишното дете и още

Весела Нейнски: Написахме песен за първата ни седмица в Къщата

Мислех си, че интервютата с ВИП-съквартирантите ще протичат някак си... по-ВИП. Всъщност нямаше почти никаква разлика, освен снимачен екип, който присъстваше на цялото интервю, за да отрази живота на съквартирантите след излизането от Къщата.

За щастие бляскавото ми появяване като статист в италиански филм, рамо до рамо със Стефан Данаилов, ми даде достатъчно кураж и въпреки светлината на прожектора, не си забравих въпросите.

Звезда на прицел е Весела Нейнски – първата напуснала ВИП Брадър, при това по собствено желание.

Весела е на сцената вече 10 години, репертоарът й на оперна певица включва също партиите на Магдалена, Фенепа, Танголита, Изабелла.

Работи с Биг-Бенда на БНР в стил евъргрийн, джаз и мюзикъл. Освен с оперна музика, се занимава и с поп музика. В клипа на „Не ме преследвай“ Весела влиза в ролята на истинска екшън-героиня и владее бойни изкуства до съвършенство.

Освен с музика, Весела е отдадена на музата на театъра и киното. Може би най-известната й театрална роля е тази на Елиза от „Декамерон“, изиграна над 120 пъти на сцената на Народния театър. Участва и в две американски филмови продукции.

Кариерата й обаче започва като журналист и три години трупа стаж като радио и тв водещ.

Весела Нейнски е полиглот - говори английски, италиански и руски, а когато пее, няма никакви проблеми с немския и френския език.

Тя е единственият българин, който е член на Британската асоциация на фитобиофизиците. Певицата се е обучавала при проф. Мосъп, който е личен лекар на английското кралско семейство. И при най-малкото неразположение Весела се лекува първо с хомеопатия.

Певицата влиза в Къщата на ВИП Брадър след като е преживяла тежка лична драма – загубата на майка си, с която е била изключително близка.

Всички видяхме как голяма част от съквартирантите в един или друг момент бяха много разстроени и плачеха. Какво толкова става в Къщата, че всички, които влязат в нея, започват да плачат?

Това е наистина феномен. Изглежда, че хората, които са вътре сега имат по-лек начин на живот и не им понасят условията в Къщата.

Толкова ли е ужасна обстановката?

Всъщност не толкова. Аз очаквах да е много по-сериозно. Зависи кой как е живял и какви предизвикателства е трябвало да преодолее през живота си.
Аз съм преминала през много сериозно неща и животът в Къщата ми се стори като приказна игра.

Всичко влияе комплексно. Много неща има, които са в състояние да изкарат от равновесие един по-лабилен човек.

Номинациите също са много тежки. Според правилата на играта трябва да се превърнеш в предател и да се обърнеш срещу тези, с които до преди това си ял, пил и си се веселил.

Хората, които са вътре, не са предатели по душа и това, че трябва да дискредитират тези, с които живеят и да ги изгонят, им действа много тежко.

Каква е вашата представа за ВИП персона?

Моята представа за ВИП персона се измерва в световни мащаби. Ако трябва да говоря за хора от моята област, смятам Ела Фицжералд, Лайза Минели, Катрин Зита Джоунс ( най-вече за ролята й в мюзикъла Чикаго) за истински ВИП персони.

Човек, който в световен мащаб е уникален - това за мен е ВИП персона. Всички хора, които имат световна кариера, са уникални като личности. На истинския връх няма хора със слаба психика, с ниски етика и морал или с неясна ценностна система.

Не е нужно да носиш корона или да си обвит в ореол, за да се чувстваш специален. Има много обикновени хора, които са много по-ценни в личностен план от хора, нарочени за пример за подражание. Достатъчно е да дойдем на земята и да изпълним своята малка роля.

Как приемате решението на Виолета Здравкова да влезе в Къщата с Данайа? Според вас тя използва ли дъщеря си в услуга на популярността?

Не, не смятам, че Виолета използва Данайа за популярността си, обществото я съди прекалено сурово.

Тя може да не е идеалната майка, може да има какво още да се желае от нея, но тя много обича детето си и решението й да влязат двете не е било ПР.

Виолета е много емоционален човек и се притеснява от мнението на обществото, защото знаеше, че ще я укоряват.

Ако не го беше взела със себе си, щяха пък да я обвинят, че го е оставила на произвола на съдбата.

Смятате ли, че връзката между Киро Скалата и Виолета може да прерасне в нещо по-сериозно?

Киро не си дава сметка, че може да нарани някого. Той се блазни от обаянието, което излъчва и влиянието, което има върху жените. И по тази причина експериментира върху всички дами около него.

Киро флиртува ту с едната, ту с другата (ЛиЛана, бел.ред.) и лошото е, че поне две от тези девойки му се връзват.

Не знам до къде неговото поведение е мъжка суета или детинска безотговорност, но то може да има сериозни последици за психиката на някои от момичетата и най-сериозно от това би пострадала Виолета.

Тя е много замислена през последните няколко дни и, въпреки че тя не споделя нищо, едно от предположенията ми е, че има връзка с поведението на Киро.

Журналистите ви определиха като прима, бяхте номинирана за това, че не сте истинска прима, вие самата казахте, че не се определяте като такава. Къде е истината?


Държа да се изясним по въпроса с прима-певиците. България има много красиви гласове, с които да се гордее. Всички български изпълнители от ранга на Ана Томова-Синтова, Райна Кабаиванска, Гена Димитрова са живели в друго време.

Аз се прекланям дълбоко пред таланта и успехите, които имат, но публиката трябва да си даде сметка, че те са били в съвсем различни условия, когато са градели своята кариера.

Отношението към изпълнителите от предното поколение, и това важи не само за оперните изпълнители, но и за всички жанрове, е било много по-милостиво от сега.

В момента изискванията към един актьор или певец са нараснали неимоверно, има такова предлагане на таланти от всички страни, свръх информация от всякъде и за един човек да стане прима е почти невъзможно.

Всеки един трябва да следва собствения си път и да се доказва в това, което прави. Не може да се лепят етикети или да се съди за успеха на един изпълнител по това на кои сцени е пял.

В днешно време изявите са въпрос не само на талант, но и на работата на мениджърски екип, продуценти, шанс. Не можеш да отречеш някого само за това, че не е имал шанса да пее, да речем, в Миланската скала.

На мен тепърва ми предстоят много творчески години, през които да се доказвам като изпълнител на все по-високи равнища.

Повече операта или повече театърът ви влекат?

Повече театъра. За мен театърът е изключително интересен, дори в чистия си вид, не само свързан с пеене.

Да очакваме ли постановка с вас?

Поканена съм да участвам в мюзикъла „Ах, този джаз“ с режисьор Борис Панкин. Вероятно през октомври ще е премиерата.

След края на Биг Брадър 2 един от участниците- Леонардо, направи дует с Део. Можем ли да очакваме нещо подобно от вас и Галя от Каризма, Райна или Константин?

Като дует, не. По-скоро ще се случат други неща. Вече има една песен, която изразява настроенията на всички нас през първата седмица в Къщата.

Дичо я написа в по-голямата й част, ние помогнахме по малко, така че тепърва ще се случват неща в тази насока. Нека не избързваме и изчакаме първо да приключи проекта.

Дичо и Киро са отявлени фитнес маниаци. Не можаха ли да ви запалят и вас?

О, аз спортувам от малка, тренирала съм художествена гимнастика, но на 12 спрях, за да се съсредоточа в музиката. Никога не съм спирала да спортувам, макар и любителски - водни ски, зимни кънки.

Смятам, че всички негативни емоции, натрупани през деня, могат да бъдат „изгорени“ със спорт, а и това е начинът да се поддържам във форма, защото за днешните изпълнители, както знаете добре, не е достатъчно да имат добри гласове, за да са популярни.

КоментариКоментари