IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галя от Каризма: Попаднах в отвратителен капан

3 април 2006 10 23

Разговор с Галя за низките страсти, стремежите и мечтите на хората в и извън Къщата, за албума "Еклесиаст" и за медийните манипулации

Галя от Каризма: Попаднах в отвратителен капан

Няма нужда да обясняваме коя точно е тази Галя. В седмиците, в които тя прекара в Къщата, видяхме и една друга Галя, много различна от романтичния образ в „Минаваш през мен“, например.

Галя плака, крещя, ядосва се, влизаше в спорове с останалите за неща, за които никой не е предполагал, че могат да са тема за разговор на звезди.

Очевидно изморена от пребиваването си в Къщата, Галя все още не се беше отърсила от преживяването и се стремеше непрекъснато да обяснява всичко, което казва, вероятно от страх да не бъдат интерпретирани погрешно думите й.

Единствено когато заговорихме за предстоящия да излезе албум на Каризма, който слушахме през цялото време на интервюто, очите й се усмихваха.

Как си обясняваш това поведение на хората в Къщата към теб?

Открих едно качество у хората, което не вярвах, че съществува - когато се доближиш до някого, който е успял, вместо да се опиташ да разбереш как го е постигнал, какви усилия е вложил, да унищожиш мечтата му и то пред толкова много хора.

Сякаш това беше едничката им цел.

В нито едно от предните издания на шоуто нямаше чак такива грозни сцени, както тук. А много от предишните участници бяха обвинявани, че са провинциалисти, без възпитание и т.н.?

Обяснението е, че тези хора, които са попаднали вътре, са били избрани, след като всички уважаващи себе си личности са им отказали.

Единствено моят авантюристичен дух ме отпрати там, където не ми беше мястото.

Миро веднага изброи всички негативни, които могат да последват от едно такова участие и категорично отказа.

Но аз съм много открита към такива експерименти, тип „Шоуто на Труман“, „Кубът“, и вярвах, че може да се случи нещо много прекрасно и да спечеля нови приятели сред хората, които уважавам от дистанция.

Но се оказа, че вътре са попаднали случайни хора.

А те самите дали осъзнават, че поведението им говори зле за тях ?

Не, ни най-малко. Тяхната единствена цел беше да ме изкарат мен най-лошата на света, за да да ме отстранят от пътя към парите, които те толкова много искат да спечелят от играта. Те за това са там.

Къде е разликата между това да имаш реална преценка за собствените си възможности и това да се правиш на велик? Как се пазиш да не полетиш в облаците?

Аа, за това ще питаш Дичо, видя се, че аз нямам представа от това (смее се).

Това е отвратителен капан, който ми устроиха. Попаднах сред хора, за които всеки дъх, който поемах, всяка крачка, която правех, беше демонстрация на моя успех, което е нелепо.

Държейки се така грозно към мен, ме накараха да се държа не като себе си, а като някой, който се отбранява за всичко, което прави.

При всеки досег с мен ме обиждаха по един или друг начин. Не мога да повярвам, че едно съзнание може да роди толкова завист.

За мен самата няма разлика между сценичния ми образ и това, което съм в живота. Когато кажа „Галя от Каризма“, това съм аз - такава, каквато съм. Учудвам се, че са перифразирали така думите ми.

Те направиха всичко възможно, за да унизят образа на Галя. А това съм самата аз, с цялата си същност. Не разбирам изобщо какво удовлетворение им донесе това да унизят символа на мечтите и на труда, които един човек е положил.

Най-голямата ми гордост е, че от нищото сме създали нещо, в което хората вярват, за което мечтаят. Показахме на хората, че може в България да се постигне всичко, за което мечтаеш.

А бях заобиколена от хора, които искаха да съсипят всичко това, само и само да се почувстват самите те по-значими.

Но това е същото, като да станеш известен като Юда или като Хитлер.

Всички, които излязат от Къщата, разказват, че там се усеща изключително силно напрежение във въздуха. На какво се дължи това?

Дължи се на това, че тези хора не знаят кои са и не знаят за какво са там. А когато ти самият не знаеш с какво си стойностен, не знаеш как да се държиш с други, стойностни хора.

Очаквах там да бъдат актьори, актриси, хора, които имат филми зад гърба си, които са разчувствали публиката, шампиони - Максим Стависки, например. Но те са Космоса.

Те не биха си позволили подобно постъпка и риск да бъдат оплюти така грозно. Пак повтарям, само моят авантюристичен дух ме накара да вляза в Къщата.

А одобряваш ли идеята за подобно шоу по принцип?

Да, аз и на организаторите обясних, че с радост бих участвала в подобен експеримент. Но не смятам, че подборът на хора беше правилен.

Да сложиш точно тези в къщата и да обявиш, че това е цветът на нацията, е обидно.

Нямаше за какво да се захванеш, за да можеш да си самият себе си.

Нямахме общи теми за разговор, защото те се занимаваха само с това да си гледат един на друг в чиниите.

Радвам се, че се сближихме с Денди, с него имахме интересни разговори за история, за архитектура, за модните тенденции в ранните години на 20 век, интересни неща, с които се опитвахме да се разнообразим от покварата, която цари там.

Кой за теб е ВИП персона?

Хора, които с таланта си се открояват от другите и дават пример на подрастващото поколение, че можеш да постигнеш мечтите си тук.

Не вярвам, че тази пошлост, която се прояви в Къщата, ще успее да разруши мечтите на хората да искат да станат известни с таланта, който имат.

Разкажи повече за албума „Еклесиаст“, който се очаква с голям интерес. Какво, освен познатите ни парчета, сте включили вътре?

Отразявали сме всяко събитие, всяка случка от живота ни през последните 6 години в думи и музика. Албумът е отражение на всичко, през което сме преминали.

Явно участието ми във ВИП Брадър беше необходимо, за да можем да се сблъскаме и с най-висшите стремежи на хората, но и с най-низките им страсти.

Така имаме право да кажем, че сме достатъчно зрели и да потвърдим думите, казани в „Еклесиаст“ - „Суета на суетите, всичко е суета“.

Мислиш ли, че участието ти в шоуто ще се отрази негативно на кариерата ти оттук насетне?

Бих се огорчила, ако едно такова приятно преживяване, в което исках да се превърне участието ми, доведе до някакви странни за мен последици.

Исках да бъда самата себе си вътре така, както съм самата себе си през всичките тези години. за съжаление не стана точно така.

Много се радвам, че оттук насетне ще се срещам само с хора, които вярват на очите и на сетивата си, а не на медийни манипулации.

Ще победи ли доброто накрая?

Борбата е всеки ден, не само в едно шоу. За мен това предаване не е било дали добрите ще победят или лошите.

За мен борбата е всеки ден да се опитвам да разбера какво се съдържа в една човешка същност. На какво е способен един човек и каква е истината за хорските страсти.

КоментариКоментари