IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поли Генова: Без интелект и знания развитието ти е обречено

15 март 2013 10 47

Певицата се включи в инициатива, която цели да модернизира българското образование, предлагайки интерактивни класни стаи в десет столични училища

Поли Генова, Снимка: кампания Always

Поли Генова, Снимка: кампания Always

Образователната система у нас от години се бори да мотивира своите ученици и да им покаже, че знанията са сила. Все по-малко деца у нас могат да се похвалят с грамотност и знания, които след години да им влязат в употреба. По тази причина Always, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, подава ръка на българското образование за подобряване и осъвременяване на училищната база.

Този месец Always ще направи дарение под формата на оборудване за 10 интерактивни класни стаи, които ще превърнат часовете във вълнуващо преживяване – всичко това, стъпка по стъпка, изгражда основите на качествен образователен процес, който открива пред децата достъп до безбройни възможности.

Към своята кауза Always привлече и певицата Поли Генова. Какво мотивира дамата да подкрепи начинанието и какво смята като цяло за образованието у нас научете от самата нея от интервюто, което даде специално за Tialoto.bg

Защо се съгласихте да участвате в инициативата на Always за подпомагане на образователната система в България?

Съгласих се да участвам , защото за мен е важно младите хора да научат, че образованието е много важно и ценно нещо, което им осигурява повече шансове за по-добро бъдеще.

Смятате ли, че всяко следващо поколение става по-мързеливо и по-малко грамотно от предходното?

Съвременното поколение деца е много по различно от предишните- те възприемат всичко много по бързо и са много по- свободомислещи. Трудно им се налагат правила и забрани. Въпреки това смятам че именно тези деца притежават потенциала и при добро възпитание и обучение, те ще станат качествени личности.

Снимка: кампания Always

Защо децата не са мотивирани да участ според Вас?

Има много причини за това. Kато започнем от остарялата система на обучение, след това липсата на условия в класните стаи и най-вече демотивацията на самите преподаватели, които
Продължават да работят въпреки изключително ниското заплащане.

Вие добра ученичка ли бяхте?

Този въпрос е за моите учители. В началото бях доста Примерно дете , впоследствие станах щура и много вироглава .

Кой беше любимият Ви предмет в училище?

Обичах литературата и музиката.

А коя беше първата книга, която прочетохте?

"Малката Русалка" на Х.К. Андерсен.

Снимка: кампания Always

Доколко важно е да бъдеш грамотен и интелигентен в шоубизнеса?

За мен е изключително важно! Дори да си много талантлив и да имаш потенциал, без интелект и знания развитието ти е обречено.

Преди време на един изпит по литература имаше тема „Мишката изяде книжката". Смятате ли, че традиционните книги вече не са „модерни"?

Това са произведения които нямат време. В тях се съдържа голямо богатство , от което не само че всеки може да черпи, но във всяка епоха то винаги звучи актуално.

Какво бихте казали на подрастващите във връзка с кампанията, която подпомагате?

Да знаят, че няма нищо невъзможно за постигане ,стига само да го искат от цялото си сърце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари