IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драгана Миркович: Бог ми е дал всичко, защото имам сърце и обичам хората

23 май 2013 10 20

Сръбската звезда разказва за предстоящия си концерт у нас на 8 юни, спомените от България, замъка си и приятелите си

Драгана Миркович, Снимка: радио "Веселина"

Драгана Миркович, Снимка: радио "Веселина"

Драгана Миркович доказва за пореден път, че големите звезди са и големи хора. За народната музика я запалва нейният дядо – Драгутин, който свирел на акордеон.

Тогава Драгана изобщо не мисли за кариера, въпреки че се изявява на сбирки и селски празници. Когато е в осми клас и пее на сватба, я чува композиторът Новица Урошевич. Следва покана от музикалната компания „Дискос". Така, само на 15 години ученичката записва първия си албум „Имам палаво гадже". Година по-късно излиза и втората ѝ плоча. Повечето песни в нея стават хитове в цялата бивша Югославия. Това е истински шок за младата певица, която никога не е вярвала, че ще чуе гласа си по радиото....

Вече 29 години Драгана Миркович е номер 1 в Сърбия, редом с Лепа Брена и Весна Змианац. Малцина знаят, че Драгана има български зет. Той се казва Крум и от години живее и работи като хирург в Белград. Певицата твърди, че благодарение на него разбира много добре български.

- Кой е най-хубавият спомен от изявите ти в България?

Най-ярко в спомените ми е 1989 г., когато пях на стадион в София. Тогава бях малка. Това ще го помня цял живот. След това съм имала много концерти, но това беше първият ми голям концерт. Да ти призная честно, тук се чувствам много добре и нямам проблеми с журналистите. Иначе в Сърбия бягам от медиите. У вас се чувствам освободена, нямам стрес, не разсъждавам как ме гледат. Въобще, много ми е хубаво.

Снимка: радио "Веселина"

- Какво да очакваме от концерта на 8 юни в зала 1 на НДК?

Очаквайте пълна емоция и истинската Драгана – отпусната, весела. Програмата също е важна, но по-важното е, че публиката ще получи сърцето ми на длан. Това е най-важното.

- Какво мислиш за пеенето на плейбек?

Ами аз пея на плейбек единствено заради участия в телевизията, и то невинаги. Иначе никога не съм пяла на плейбек. Не знам дали бих успяла на концерт да пея на плейбек. Ще ме е срам от майка ми.

Така че, ако направя дует с някого, няма шанс той да пее на плейбек. Отсега да си го знае. (Смее се).

- Клипът към песента "Drugovi" е сниман в Австрия в твоя собствен старинен замък в Ебенфурт. Това ли е любимото ти място за живеене и за почивка?

Това, което се вижда в клипа, е преди ремонта. Сега изглежда много по-красиво. Нямам търпение да се пренесем и да заживеем там. В треска съм.

Хората трябва да знаят, че този дворец е важен за мен не заради цената му, а защото има фантастична биография, свързана с исторически знаменитости. Затова съм щастлива, че имам този замък с културно и историческо значение, а не просто за да кажа, че имам дворец, който струва много пари.

Много е хубаво да знаеш, че ще живееш на място, където преди теб е живяла Мария Тереза. Повярвай, усещането е необичайно.

Много хора първо мислят за парите. Аз никога не съм мислила за парите, още от малка. Затова вярвам, че Бог ми е дал всичко това. Защото преди всичко имам сърце, защото обичам хората, помагала съм и нямам лоши мисли.

Снимка: радио "Веселина"

- Има ли разбирателство и помощ между големите звезди на сръбската музика? Според някои издания навремето Лепа Брена ти е помогнала в кариерата.

Брена не ми е помогнала. Това е някаква грешка. Аз се запознах с нея, след като станах звезда. Но това няма значение. И двете сме звезди, затова не е имало нужда да си подпомагаме кариерите. Ние се познаваме от 25 години и най-важното е че през цялото това време сме били готови да си помагаме като приятели.

Факт е, че звездите рядко са приятели помежду си. За мен е необяснимо защо големите избягват да са приятели помежду си. Аз съм приятелка и с Брена, и с Весна. Всяка от нас си има своя кариера, свои фенове, свой начин на работа. Както знаеш, и трите сме много добри певици.

* Материалът е част от интервюто на звездата за радио „Веселина"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари