IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вяра Атова: Най-щастлива съм била в прегръдките на любимия човек

15 юни 2015 08 16

Певицата разкрива, че най-голямата ѝ страст си остава музиката

Снимка: Lazar Goushev

Снимка: Lazar Goushev

Вяра Атова е едно от онези красиви и слънчеви лица, които дълго време озаряваха телевизионния ни ефир. Освен като водеща, красавицата е известна и със своята музикална кариера, която не спира да развива, наред с други свои идеи.

Вяра безспорно е талантлива, защото на човек наистина му трябва талант и то в големи дози, за да се изявява добре в различни области като телевизия, музика, кино и театър. Вдъхновени от новостите с красавицата, си поговорихме с нея за професионалния и личния ѝ свят. Подробностите четете в следващите редове:

Наскоро се появи видеоклипът към съвместната ти песен с DJ Diass. Как решихте да работите заедно, разкажи ни повече за проекта?

С голяма радост вече е факт песента ни „Places Unknown“, която е изцяло по музика, аранжимент и текст на Диас. Говорили сме си с него няколко пъти, че искаме да направим нещо заедно и в един момент просто Диас каза, че му е дошло вдъхновението и е готов с идеята. Отидох в студиото, записахме... и после ми прати коренно различно нещо по пощата. Честно казано се стреснах в първия момент, заради промяната в посоката на звучене. Но след няколко дни ми изпрати финалния вариант на „Places Unknown“. Влюбих се в него от първо слушане.

Разбрахме и за друго твое начинание – участието ти в новия български сериал „Връзки“. Какво беше чувството да си част от подобна телевизионна продукция и да правиш първите си стъпки като актриса?

Това е една сбъдната мечта – да работя с такъв екип в толкова мащабна продукция. Още повече с режисьора Виктор Божинов. Чувството е много, много хубаво.

Всички те познаваме като едно от лицата на малкия екран и разбира се, като певица. Как реши, че трябва да се занимаваш с актьорство?

Какво значи да решиш... то не е еднолично решение. Може да имаш желание да работиш в тази насока, но ако някой не види в теб потенциал и талант, каквото и да решаваш, няма никакво значение. Всичко започна още преди години, когато се записах в актьорската школа на Малин Кръстев, в която научих основите за актьорското майсторство в театъра. Може би 70% от учениците на Малин влязоха в НАТФИЗ след това. Аз съм много горда и щастлива, че бях част от този екип. Там научих и изградих много неща, които след това ми помогнаха да се развивам в професията като водещ и като певица. А преди 9 месеца разбрах, че Михаил Билалов стартира курса си „120 часа кино“. Киното винаги ме е провокирало и исках да обогатя познанията си, затова нямаше как да не кандидатствам. Още повече, че Билалов за мен е един от най-впечатляващите актьори и професионалисти. Хареса ми, че имаше кастинг за курса и правят подбор. Учихме и се концентрирахме, заснехме монолози и сцени. След това те бяха представени пред двама от най-добрите ни режисьори. Впоследствие, предполагам, че на базата на тези материали са ми гласували доверие и са ме избрали да се появя като епизодик в сериала „Връзки“. За мен беше опит и изживяване. Надявам се да съм оправдала очакванията и да имам възможност да ги градя.

Снимка: Личен архив

Мислила ли си да напуснеш България и да търсиш поле за развитие в някоя друга страна?

Няма да лъжа, че доста често ми е минавало през ума и все още има моменти, в които ми идва да си стегна багажа и да замина. Не знам доколко ще имам поле за развитие там, никой не знае.

Как би наредила професионалните си страсти по значение за теб – музика, телевизия, кино/театър?

За мен е нелепо да ги степенувам, защото малко или много всички са свързани помежду си по някакъв начин. Но не мога да скрия, че музиката е най-голямата ми страст и любов в живота. Не мога без нея.

Имаш ли някакви нови идеи, за които можеш поне малко да ни разкажеш?

Гледам много-много да не си правя планове, защото животът обича да показва, че той контролира нещата. Наскоро играх в постановката на Иван Радоев – „Петрол“, в Дупница на фестивала в памет на Невена Коканова. Имаше много хубави отзиви и коментари, и много ми се иска всичко да не приключи с двете представяния на сцена. Колкото до музикалните идеи, те си вървят и не са спирали, но не искам да давам заявка за тях. Когато трябва, ще се разбере.

Какво според теб му трябва на човек, за да постигне успех в България?

Хахах, не знам. Каквото може би му трябва и извън България. Първо талант, хъс за работа, късмет, контакти и комуникация с правилните хора.

Кое е нещото, с което най-много се гордееш в живота си?

С кампанията на УНИЦЕФ „Надежда за Хаити“. Това е единственият път, когато съм плакала от щастие и гордост. За това, че имах импулса да отида и да им предложа да го направят, за това, че успях да направя първоначалните крачки и организация, и за това, че те на драго сърце откликнаха и доразвиха идеята в такива мащаби. Никога няма да забравя колко много хора се обединиха – творци, политици и искаха да помогнат на децата. Ние заедно спасихме човешки животи и се надявам да имаме импулса да го правим и когато се наложи и за нас самите – българите!

Снимка: Личен архив

А кой е бил моментът, в който си се чувствала най-щастлива?

В прегръдките на любимия човек. Има много професионални моменти, в които съм била щастлива, но нищо не може да се сравни с прегръдката и любовта на любимото ти същество.

В професионален план можеш да се похвалиш с много успехи – може ли да се каже същото и за личния ти свят?

Хахаха! Какъв въпрос само. Може! Винаги съм имала до себе си стойностни и прекрасни мъже. Просто понякога възгледите ни са различни. Аз съм човекът, който съм, благодарение на личните си успехи и провали. Благодарна съм за всичко, което ми се е случило и на всички хора, които съм срещнала.

Ако имаш възможност да се опишеш само с няколко думи – кои биха били те?

Някак си не ми харесва аз да се характеризирам, но да кажем – откровена и слънчева.

Снимка: Martin Stoykov Photography

Каква музика предпочиташ да слушаш, когато ти е тъжно, а весело?

Лирична, когато ми е тъжно. Може би John Legend, Alicia Keys, Sam Smith, Eric Benet – определени техни албуми и песни. А когато ми е весело, по-скоро Hip Hop/ R&B. Но всичко е много относително. Понякога мога да си пусна и класика.

А каква е музиката, която най-често звучи в колата ти?

Последният албум, който съм си купила и който ме вдъхновява. В момента това е албумът на Sam Smith.

Сега и за филмите – изброй ни някои от любимите ти.

Хммм, ама те са много. Може би в момента най-ярко се сещам за „Амели Пулен“.

Какво би пожелала на нашите читателки?

Желая ви да имате смелостта да изживявате докрай, да обичате и да се вдъхновявате от малките неща. Да намирате двигател и красота дори в лекия полъх на бриза. Тогава светът се променя и всичко е по-красиво. Бъдете живи и здрави.

Повече снимки на очарователната Вяра Атова може да намерите в нашата галерия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари