IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовта е по-силна от секса в Острова на изкушението

22 октомври 2007 10 21

Малко преди старта на "Острова" режисьорът на шоуто Петко Спасов ни разказва повече за лукса, изкушенията и силата на любовта, за русите и черните жени и още нещо

Любовта е по-силна от секса в Острова на изкушението

Докато се радваме на първия сняг, едни хора на едно много тайно място в София монтират от сутрин до вечер кадри с палми, бял пясък, делфини и бурни страсти.

Не говоря за подготовката на летния каталог на някой морски курорт, а за поредната доза риалити, което започва на първи ноември и ще ни топли почти до края на годината.

И ако в другите шоа (това ни е една от най-любимите думи, множествено число на шоу е, според нас, не че е вярно, но ни харесва), та ако в другите шоа гледаме операции, силикон, опити за оцеляване в джунглата и екстремни пиратски преживявания, то в „Острова на изкушението“ ни чакат в четвъртък и петък по Нова много любов, много драма, много интимни отношения и много, ама много красиви гледки.

Това поне ни обеща – на мен и на вас, един от най-важните хора в екипа - режисьорът на предаването, Петко Спасов.

Срещнах се с него именно за да ни разкаже повече за шоуто, в което ключовите думи са изневяра, изкушение, любов и страсти.

Това шоу на любовта или на секса е?

Определено на любовта. Знам, че всички искат да видят секс, но всъщност много по-интересното е как се е стигнало до там. Как се развиват отношенията между двама непознати, как прерастват в приятелство, как се появяват съмненията и т.н.

Не, че няма и секс. Има, и то какъв! Но не това е акцентът.

Стана ясно, че това не е риалити шоу в чист вид, като Биг Брадър. Как хората ще гледат нещо, за което знаят, че не е на живо?

В „Острова“, а и във всички останали предавания от този тип има елемент на риалити. През цялото време камери следят случващото се в спалните, през нощта и ако си заслужава, изпращаме снимачен екип.

Обясни ми как точно протичат снимките? Участниците не се ли притесняват от това, че ги снимат, не режисират ли собствените си реакции?

На нас също това ни беше най-голямото притеснение – дали хората няма да си налагат автоцензура.

Още на втория ден обаче се видя, че когато ти съобщават новина, която е изключително важна за собствения ти живот, забравяш за камерите и за екипа много бързо.

Подготвихте ли изкусителите предварително за слабите места на ангажираните двойки?

Не, защото нямаше да е риалити. В крайна сметка изкусителите също имат чувства, те не са машини за флирт.

Отношенията, които се зараждат в играта са изключително спонтанни. Е, от нас имаха малка помощ, що се отнася до условията на живот и забавленията, които им организирахме.

В това предаване няма награда. Това не демотивира ли участниците, а и зрителите?

За разлика от другите предавания, тук няма награда, за която да се борят, това е така. Но залогът, ако погледнеш обективно, е много по-голям от някаква сума пари.

Колкото до зрителите, във филмите също няма награда, но хората ги гледат. И тук ще е така – приготвяме една много красива приказка, със страшно интересен сюжет.

Кой е готов за изневяра повече – мъжете или жените?

Мъжете са по-спонтанни, а жените са по-разсъдливи. Мъжете се впечатляват повече по външния вид, жените – по интелекта. Според мен тяхната (на жените) изневяра е много по-болезнена.

Имаше ли случай, в който участниците да ви обвиняват, че сте им съсипали връзката?

Не, нямаше такива. В крайна сметка любовта побеждава, макар това да не означава задължително, че любовта на двойките ще оцелее.

Как протича играта? Има ли изгонени или нещо такова?

Има, да. Един по един излизат изкусителите. Накрая остават осем изкусители и четирите двойки. Но как и защо ги гонят и какво става накрая, когато се съберат всички на едно място, няма да ти кажа.

(За миг се зачудих дали да не му приложа някое от китайските мъчения, които знам, но после се отказах. И аз обичам да гледам риалити – шоа и ако знам края тръпката ще се загуби - бел. авт).

Руса или чернокоса беше най-страстната изкусителка?

По моето скромно мнение, имаше две – едната блондинка, другата брюнетка, които бяха страшни.

Посегнаха ли изкусителите на хора от екипа?

Не, екипа и участниците нямаха контакт. Към всеки от лагерите има отговорник, който изпълнява желанията и нуждите на участниците. Той е единственият, който има право да разговаря с тях, другите дори крият лицата си.

Нямаше как да се получи нещо.

Ще победят ли силикона и изкушенията в битката с пиратите?

О, абсолютно съм сигурен в това. Чувствата и инстинкта за възпроизводство (каквото всъщност е любовта), винаги са били по-интересни от това да гледаш как някакви хора гладуват.

А какво стана с костенурките на плажа? Снимахте в защитена територия. Смутихте ли живота им?

Историята с костенурките е много интересна. Те мътят на един плаж от столетия насам. На плажа не може да припариш. Има къщичка на екозащитници и военни, които охраняват мястото.

Знае се всяка костенурка къде мъти, има табелка с името й. През нощта, докато животните са във водата, еколозите взимат яйцата и ги слагат на по-сигурно място, отново на плажа. Там се излюпват малките костенурчета.

Но за да не се объркват костенурките-майки, в гнездата се слагат изкуствени яйца и майките не разбират, че децата им ги няма.

Всичко това се прави с цел да се запази популацията на тези костенурки. Изобщо в цялата страна грижата за фауната е много сериозна.

Ние, разбира се, се съобразихме с това и не сме наранили нито едно животинче.

КоментариКоментари