IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

(Не)укротимата опърничава

25 март 2008 10 08

Тя е Йоана. Тя е певица в отпуск по майчинство и в отпуск по вдъхновение. Бивша лоша палавница, сега дама с респектиращо настроение и същия експлодиращ талант

(Не)укротимата опърничава

Йоана, която в началото на новия век беше една от най-скандалните изпълнителки у нас, отдавна не се беше появявала на сцена. А на нас много ни се искаше да разберем нещо повече за нея.

И я издебнахме покрай участието й в една супер секси тройка заедно с Алекс Раева и Белослава в Маскара.

Йоана е много експлодираща (каква дума, а) певица. Артист по-точно, защото тя си е и артист също така.

Ако не се сещате потърсете парчета като „Hypersonic“ (няма такъв клип, просто) и „Rouge“ с Петър Антонов, който накара едно лято цяла София да си припява „Без теб, не съм, не съм, на-на-на“.

Освен това бе човекът-легенда-присъствие в култовия Спартакус, тоест софийската версия на „Клуб 54“. Ех, ех, времена.

Много харесвахме червения кожен костюм на дяволче, с който се появи певицата по повод музикални награди преди доста време. Пък и се чудехме дали скоро ще видим нещо подобно, защото тогава беше много огнено. И забавно.

Оказа се, че Йоана засега няма намерение да се връща в музикалния бизнес. Пфу. За жалост. Точка. Въпреки, че съпругът й Ясен Козев има собствено студио и работи с доста изпълнители, включително
с Алекс

Йоана обаче си е пич и половина. Много усмихната. И искрена една такава, предразполагаща, да си говориш около 513 часа с нея. Разказа за синовете си, как се забавлява една омъжена жена и дали вече е укротена. И още де.

Добре, нямам търпение да разбера какво се случва с теб напоследък. Къде изчезна?

Ами, аз тръгнах в една съвсем различна посока. Занимавах се с мениджмънт. Поработих малко с Жени Калканджиева в модна агенция Визаж, бях част от мениджърския им екип.

Но сега искам самостоятелно да продължа да се занимавам със собствена продуцентска агенция. На мен такава ми е натурата – аз съм индивидуалист, обичам да си водя сама нещата, да се отличавам. Не, че не мога да работя в екип, но в един момент ми идва в повече, искам пространство.

Рано е обаче да разказвам сега, след лятото ще видим как ще се случат нещата.

Някой приложи ли насилие върху теб, за да се появиш на сцена заедно с Белослава и Алекс след толкова време? Примерно някоя от тях?

Не, не, никой не ме е принуждавал. Просто имаше повод, бяхме поканени за това парти от Totally Erected. Последното лято трите поотделно сме имали, не искам да го казвам участия, че ми звучи много гадно, а изяви на техни събития. Бяхме на морето, във Варна. Всъщност аз оттогава не съм пяла, но Белослава и Алекс доста пееха.

Много ми се иска да кажа, че това е началото на твоето завръщане на сцена. Мога ли да го направя?

Не, не, в никакъв случай. Моите изяви са на клубна сцена само по такива поводи, нищо повече. Искам да имам възможността и времето да направя албум, който да е пълен с моята лична енергия, много мой. Обаче засега това е само идея.

А и тук музиката е за удоволствие. Вече става лукс да отидеш някъде да чуеш модерна авторска и оригинална музика.

Навсякъде се чува другата музика, която е много лека и евтина. Това искат хората, това се слуша. Аз дълго време се борих с това и накрая си казах, че трябва да се примиря. Това искат хората, такъв е манталитетът, такова е нивото и това е. Не можеш да се бориш. Ако искам да изкарвам пари, това не може да стане с музика. Музиката може да бъде само за удоволствие.

Промени ли те майчинството?

Да, много. Имам вече две момчета, на 2 и на 4 години, които понякога се гледат доста трудно, друг път е лесно.

Всъщност първото дете много не бях готова да го имам, по-скоро си мислех, че биологичният ми часовник цъка вече и трябва да го направя. И не му отделих достатъчно време, изведнъж стана на 3 години и аз не разбрах кога.

А винаги съм мечтала децата ми да нямат голяма разлика, защото сестра ми е 12 години по-малка от мен и започнахме да общуваме съвсем скоро. Аз нямах близък брат или сестра и исках при моите деца да не се получава така.

Та, второто дете беше планирано и много му се радвах, много внимание му обръщах. Даже понякога се чувствам гузна, че на големия не му се радвах толкова.

Ти беше една от първите жени у нас, която се снима бременна на корица. А сега всички почнаха да се снимат...

С изключение на Белослава и Ваня Щерева, аз така повлякох крак сред певиците с моята бременност. Пък и около 25-30 си е време за дете, нормално е. То и по света така стана.

Обаче за корицата, виж сега как стана при мен всичко. Навремето аз имах жесток скандал с Мартин Захариев едно лято. Той беше още собственик на „Егоист“ там и другите списания, знаеш.

Бяхме на една Златна антена, където аз, точно такава – луда, безпардонна и без никакъв цип на устата, се държах много зле с него. Той заяде някакъв човек, аз реших да му се нахвърля брутално и го направих пред поне 10 човека по много гаден начин. При което той буквално ми каза: „Момиченце, един ден ще опреш до мен и тогава ще ти се случи случка“. Така и стана.

След това аз почнах да шупвам, така да се каже, започнах да дърпам напред, и много ми трябваха публикации и корици в „Ритъм“, „Егоист“ и другите му издания. Обаче той тотално ме отряза.

Като забременях, ама вече с голям корем, се видяхме на някакво събитие. Между другото, искам да ти кажа, че бременността много облагородява – ставаш по-сантиментален, по-добър. И като се видяхме там всъщност аз му се извиних и вероятно това беше неговия реверанс към мен да ме покани за голяма статия в списание „Егоист“. Ама и той се разтопи като ме видя така, де, беше много мило.

Няма ли да се съблечеш сега за някое мъжко списание примерно?

Ами, аз не съм толкова интересна. Никой не ме е канил (почти се нацупва, но после започва да се хили).

Беше много луда и провокативна преди време. Кой укроти опърничавата?

(Смее се) Не бих казала, че някой ме е укротил. Просто хората приемаха много пошло моите провокации, много евтина ме изкарваха. Аз обичам и сега да провокирам, да бъда революционер.

Вълнувам се от някакви неща, от които всички млади хора се вълнуват, и искам да ги покажа по моя си начин. Харесва ми да съм различна и пряма, но все ме изкарваха магистрална проститутка. Медиите бяха много жестоки. Няколко шамара получих, които ми дадоха да разбера, че ме приемат като луда, много елементарна. Вярно е, че бях доста щура, ама чак пък толкова...

Но сега вече с две деца е малко по-различно. Пък и съм във възраст, в която ми е доста трудно да изляза и да хвърля спонтанно ръкавицата, ей така. Сега вече ми изглежда, че ще бъде наистина евтино и не на място. Като си по-млад и имаш идеи, би трябвало те да се приветстват, но не беше така. А сега вече ми се струва късно.

Мъжът ми има голямо студио и доста работи. Постоянно ми казва „Ела да чуеш някое парче, много е добро“, обаче аз някак съм се обидила на всички, не ми се излиза, не ми се занимава с хора, които тъй или иначе няма да ме разберат.

Какво прави една омъжена жена, ама такава артистична като теб?

Имам страшно много приятели, постоянно вкъщи е пълно с хора, има гости, някакви събирания или съчетаваме нещата така, че да сме всички навън. В никакъв случай не съм типичната омъжена жена, която се е хванала за домакинството, постоянно готви и сменя памперси. Не, изобщо не е така.

Намери ли време за телесни подобрения?

Спортувам доста, иначе много обичам да си хапвам. Ходя вече 3 години на спининг на Националния стадион, много съм редовна. Гледам поне по 3 пъти седмично да стигам до там и обикновено успявам. Особено, ако съм гузна, че съм яла повече забранени храни (смее се). Е, има какво още да се сваля, де.

Липсва ли ти Спартакус?

Ами, не. Но всичките ми приятели от там все още са ми най-добри „приятелки“, няма отърване от тях. Само сме на друг етап – сега сме в разни клубове, у нас и нашия Спартакус си продължава. Все пак част от тях са сред най-близките ми приятели и до днес.

Още забавления?

Ами, обичам да излизам извън София, даже често се случва. И то точно с това кръгче мои приятели, за които ти говоря. Те са много дейни, шантави и изобретателни, много се забавляваме заедно. Или тук по партита ходим и вече сме много голяма компания. С Алекс (Раева, бел.авт.) също все по-често сме заедно, тя също влиза в нея.

Съпругът ти има все повече работа, често работи с нея, а и с други привлекателни жени. Ревнуваш ли го?

Не. По принцип съм доста ревнива, но разграничавам работата от личния живот. Все едно той да ме ревнува от мъже, с които се срещам по работа, това би ни смазало и двамата.

Разбира се, че за добрата работна атмосфера трябва да има флирт, ухажване, харесване на някакво чисто визуално ниво. Това е нормално според мен.

Ние живеем в два апартамента – над нашия е другият, в който е студиото му. Аз почти не се качвам горе обаче, това си е неговото пространство.

Кое е любимото ти място за секс извън спалнята?

Не знам, може би в банята. Но аз нямам скрупули, навсякъде би могло да се случи нещо приятно. Е, на обществено място не е толкова хубаво. Но ми се е случвало като по-малка, не пред хората, де, а в някой тъмен ъгъл.

Остана ли нещо от кучката Йоана?

Ако говорим за кучка, да, характера ми е такъв. Обичам да си изпипвам нещата, да ми е ясно, като си хвана нещо, обичам да го направя добре, да го построя, да контролирам. Не обичам някак импровизациите.

Ето тука и двете мадами (Алекс и Белослава, бел.авт.) постоянно ми се сърдят. Аз искам да си обсъдим основните неща, да ги нахвърляме, те „Не“, трябва да се импровизира. Аз смятам, че най-добрата импровизация е нагласената, уговорената. А не да се чудим в някакъв момент кой какво.

А бе, определено съм жена с характер. А и обичам да има ред. Дисциплина е силна дума, но респект е добре казано.

КоментариКоментари