IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велик, по-велик, най-велик

29 април 2008 14 28

Той е Пийт Тонг, Той е легенда. Второто му гостуване в София отново го доказа по красноречив начин - много фенове и танци до зори

Велик, по-велик, най-велик

Изминалият уикенд беше празничен и наистина велик, но не само заради шарените яйца и сладките козунаци, наблъскани със стафиди, орехи и захар.

Ние го захаросахме по един особено вълнуващ начин - с парти. То беше изтощително, защото в 6 сутринта бяхме гладни като цяла глутница вълци, която искаше да опустоши най-близкото място с арабски сандвичи (срам, срам, ми като нямаше моркови...или поне едно великденско зайче).

Това парти беше и задушаващо, защото беше претъпкано с шарени хора от различни националности и с най-разнообразна, та даже универсална сексуална ориентация.

А си беше и адски болезнено, защото накрая краката не ни държаха, не ни слушаха и изобщо обявиха революция на цялата ни идея за безсънна великденска нощ.

Стана ви ясно, че говорим за гостуването на Пийт Тонг. Той е абсолютната легенда – името му е част от сленг, който отдавна съществува в британския език. Освен това е ди джей с невероятно богат опит зад гърба си, един от пионерите на електронната музика.

Изобщо не ни се вярва да има нужда от представяне – има общо 3 радио предавания в най-голямото британско радио, собствен лейбъл, който бълва доста качествена музика и интересни имена. А и преди няколко години се снима във филм, който носеше и името му в заглавието си.

Пристигна късно в София и нямаше много време да си почине. Но с удоволствие отдели 10-ина минути на няколкото журналисти, които го очакваха с трепет (и ние бяхме сред тях, няма начин).

Използвали сме въпроси и на колегите в това интервю, защото се получи един общ и ужасно приятен разговор.

А партито след това не може да се опише с думи. Точка. Ето го и него, мистър Супер ди джей със свръхестествени (за повечето му фенове) способности зад пулта. Пийт Тонг.

Ти си истинска легенда. Чувстваш ли се като такъв?

Дали съм легенда? Да, абсолютно.

По-голям ли си от Карл Кокс?

Да, по-голям съм от него. Но не и физически (бурен смях).

Какво помниш от миналото си гостуване в София?

О, имам прекрасни спомени. Затова се върнах. Отне ми известно време да дойда, но отново съм тук. Приятно е да се върнеш някъде, вече знаеш какво да очакваш горе-долу.

Кое е най-запомнящото се парти, което си правил?

Много са, аз съм страхотен късметлия, бил съм на невероятни места. Пък и хората обикновено се радват да ме видят.

Но обичам Южна Америка, Бразилия...

Заради жените или...?

Защото съм женен за една (смее се). Мисля, че в Маями обаче се получават едни от най-удивителните ми партита.

Ти имаш голям опит и работиш с всякакви ди джеи, много нови имена тръгват от твоя лейбъл. Кой смяташ ще бъде новата супер звезда на световните клубни сцени?

Хм, това е трудно. Никой през 80-те години не е предполагал, че аз или Карл Кокс например ще сме звезди тук и сега. Ние започнахме по един начин, а сега нещата се променят постоянно и бързо.

След експлозията на Интернет и цялото ново поколение ди джеи, възможностите, които имат те – всичко е различно. Хората научават новостите в музиката по съвсем различни канали, особено ако говорим за електронна музика. Всичко е доста по-вълнуващо, много групи се връщат към електронната музика.

И в тази връзка, не можем да говорим за една супер звезда. Може би ще станем свидетели на някой ди джей-революционер, но може би ще видим следващите Prodigy, Basement Jaxx, Leftfield и т.н.

Аз поне смятам, че скоро ще има някоя супер пробивна група, както беше Justice. Например Japanese Popstars (което е ирландски електронен арт проект с разнообразна насоченост – музика, танци и други, бел. авт.), които набират скорост и са доста иновативни. Пък и има все повече сцени за изява на ди джеите.

Коя ще е следващата супер известна жена ди джей според теб?

Ами не съм много в час с изгряващите звезди от женски пол, но не виждам някоя, която да е на топ ниво.

Как се справяш със съчетанието  "пътувания и семейство"?

Не е лесно, но след толкова време се научаваш на дисциплина. Всъщност, всичко е добре балансирано, пък и аз знам какво очаква от мен семейството ми и им нося подаръци.

Къде е Франки Уайлд (глухият ди джей от филма „Всичко се прецака... Пийт Тонг“, бел. авт.)?

Сега прави ново телевизионно шоу, което се излъчва в събота. Той се радва на големи успехи и сигурно скоро отново ще пуска.

Ти си единственият ди джей, чието име е част от сленг, включен в британските речници. Как трябва да се чувства човек, когато казва „It\'s all gone Pete Tong“ (което на български се превежда доста трудно и името на ди джея се използва вместо израз от типа на „по дяволите“ - „всичко отиде по Пийт Тонг“ примерно)?

Хм, не знам, не ми се е случвало (смее се).

Ще участваш ли отново в някой филмов проект?

Да, даже участвам в един, но направих музиката към него. Това е един кратък филм с вампири, беше много забавно.

А и нали знаете, аз живея в Лондон, а това изобщо не е Холивуд, така че нямам много предложения. Но с удоволствие ще се радвам да участвам в някой интересен проект отново.

Значи, ако някой ден решиш да не си ди джей повече, ще станеш филмова звезда?

Хаха, да, може, но предпочитам да правя музика за филми. Да участваш във филмови продукции е забавно, така че защо не.

Каква беше музиката, когато започваше своята кариера преди повече от 20 години?

Доста по-различна. Тогава беше доста трудно да събираш музика от целия свят, да смесваш различни стилове. Сега вече е много по-лесно, аз обичам да миксирам соул, етно, латино мотиви, каквото ми хрумне в момента и имам тази възможност.

Преди беше важно какво се случва в САЩ, те диктуваха до голяма степен "модата".

(Използвани са въпроси и от други медии)

КоментариКоментари