IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Палечка и двама странни елфи. To Fuck

18 юни 2008 07 35

Какво, как и защо се случва около най-младите таланти на електронната музика у нас - Planet Magic Live. И какво следва след To Fuck ...

Палечка и двама странни елфи. To Fuck

Сладки, широко усмихнати, прaщящи от свежест и енергия. Това са Vessy, Светльо и Марто от хитовия електро проект Planet Magic Live, който открито се закани да покори световната денс сцена.

Дамата в денс триото е добре познатата ни Vessy (Весела Бонева). След супер успешната реализация на първите й две парчета "Flash in the night" и "Touch", малката пловдивчанка се настани удобно сред най-обещаващите български музиканти.

Нейните крайно колоритни колеги Светльо и Марто пък си разделят останалата част от проекта. Първият е известен с мно-о-ого бухналата си коса и успеха си от 5.49 в Плевенското музикално училище, където се запознава от близо с кларинета.

По-сериозният и улегнал от двамата е Марто. Синьо-сивите му очи обаче, обещават много повече от първоначалното впечатление. Той си е чист софиянец и учи тонрежисура.

С ново видео и нечувано готино парче „To Fuck“  -ние го пишем без звездичката, ( гледайте го тук, благодарение на другарчетата ни от Mp3.bg, впрочем - бел. ред), тримцата омайват не само нас, но и германското музикално величие Джеймс Смит...

„To Fuck“-това ли е асоциацията ви с горещо лято?


Vessy – Море, парти и мохито.

Светльо – Парчето излезе още миналото лято и го направи много, много горещо. И тази година ще е така.

По време на снимките на видеото към „To Fuck“, времето било повече от сърдито – големи вълни и проливен дъжд. По вода ли ви тръгна?

Марто - Първо да кажа, че режисьорът на клипа е Николай Ненков. В него участват 30 мацки от „Визаж“, които заедно с нас стояха пред камерата около 11 часа, без почти никаква почивка.

А взимане-даване с някои от тях имахте ли?

С. - Ами...нямаше секс. (Смеят се) Държахме се много примерно. Всъщност бяхме притеснени, защото за първи път снимаме клип. Имаше и най-различни странни локации като тоалетни, бани и всякакви други изби...

Разкажете най-готината случка от тогава?

М. - Готина случка? Ами, снимахме се с едно от момичетата в една тясна тоалетна.Беше много топло, аз седях на един стол..., абе изглеждахме като на снимки на някой високобюджетен порно филм. Бях ма-а-алко напрегнат. (Усмихва се палаво)

Vessy, ти във видеото си със супер космическа парти визия. Колко време отне на стилистите, фризьорите и на гримьорите да те вкарат в такъв секси образ?

V. - Около два часа на фризьорите и половин час на гримьора. Страхотен екип бяха.

Джеймс Смит е новото ви музикално завоевание. Как се роди песента „Don't Go“ ?

М. - Джеймс Смит е един прекрасен госпъл певец, афроамериканец, роден в Ню Йорк, но понастоящем живее в Германия.

С. - Свързахме се с него чрез нашите продуценти Румънеца и Енчев. Той е доста често в България, защото съпругата му е българка, и така връзката ни с него е изключително лесна.

Няколко пъти ни посети в студиото, където работим, и много хареса нещата, които правим. Усети цялата положителна енергия и интересен подход към музиката, които развиваме е така решихме, че ще е готино да направим заедно един експеримент. Сега той е с името „Don't go“.

М. - Дори работехме няколко дни с неговите продуценти, които влагат много надежди в това парче. То така или иначе вече се изкачва нагоре в чуждите класации.

Как си представяте един съвместен видео клип? Имате ли някой готов сценарий в главите си?

V. - Да, аз имам идея. Голям клуб на брега на морето. Всичко е много цветно, изпълнено с живот, красиви жени и танци.

Да разбирам ли, че следвате модни течения в музиката?

V. - Никога не се знае със сигурност какво ще е следващото парче на даден проект. Аз лично не мисля за „течения и ветрове“. Ако говорим за музиката ни с Planet Magic Live, стилът е динамичен, денс, електро. Извън проекта, моите песни също са денс, но и поп, нищо чудно скоро да направя и балада.

М. - Стараем се, както да следваме нови модерни течения, така и непрекъснато да вкарваме и нещо новаторско като звук.

Импровизацията и уникалната креативност „тук и сега“ винаги ли са водещи по време на живи участия?

М. - Електронната музика е предимно синтетична и невинаги наши колеги успяват да предложат нещо изсвирено на момента. В тази музика има сериозна смесица от ефекти, бийтове, бас линии и различни други компоненти, които е трудно да бъдат произведени live.

Ние обаче, работим здраво над живите се участия, именно с тази цел, да сътворяваме музиката си на живо. При нас всичка става в реално време – градацията на ритмите, хармониите, вокалите...

V. - Всяко участие е различно от предното. Никога не съм се притеснявала, дали някой ще се обърка по време на импровизацията, тъй като всички сме професионалисти и идеята на проекта ни е именно такава – да сме различни всеки път. Нали за това има магия в нашия проект.

С. - Даже имаме и една по-смела мечта. Да направим живо участие в 3D кино. Но има време до тогава, сами ще разберете.

Вашата музика е нещо повече от ди джеинг и вокална украса. Какво още е тя?

М. - Опа...нека първо уточним, че при нас понятие като DJ няма. Опитваме се да прокараме името LJ, което ще рече Life J. То изчерпва идеята ни за правене на музика на живо. Ди Джеите използват в повечето случаи готови песни и инструментали, докато ние „правим нещата готови“ по време на пърформинга. Това си е нашата тръпка.

С. - Е, имаме малък запас от помощници като ефекти и разни пинизи. Нали разбираш, че свирейки на саксофон не мога едновременно да се грижа за баса и хармонията.

М. - Иначе музиката ни е Магия.

V. - Два глагола я описват – смея се, танцувам.

Vessy, навсякъде пишат за теб с определенията „красива“, „секси“...Ти чувстваш ли се секс символ?

V. - Разбира се не се чувствам като секс символ,но се чувствам секси жена и добре в кожата си.

А според вас тя секс символ ли е?

С. - Много ясно! Но никога не сме имали към нея някакви по-пикантни помисли, но виж...към балета... (Смеят се)

Много сте бъбриви и живи вие двамата. Това състояние е ефект от наркотици или...?

М. - Никакви наркотици, само чист въздух. Това си е до характер. Ако знаеш колко пъти на купони и събирания са ни смятали за надрусани, а пък ние сме си просто диванета.

Привилегировани ли са според вас участниците от реалити формати като Star Academy и Music Idol или това е една доста опасна ледена пързалка за неопитността им?

V. - Определено има много плюсове и много минуси. Ще се радвам, ако повечето от участниците продължат да се занимават с музика, защото са много талантливи.

На море, на почивка, къде?

Всички – Навсякъде и с всички.

И последните думи в разговора ни са на дамата.

V. - Обичайте се, усмихвайте се и пазете природата, която ни е останала!

Можеш да видиш още от Веси, Марто и Светльо в профила им в Мp3.bg

КоментариКоментари