IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поли Генова: Мадона може и да не дойде, аз продължавам напред

27 февруари 2009 15 11

До преди седмица тя беше само беквокал при Азис. Сега е най-защитаваната млада изпълнителка в България. Поли Генова за Евровизия и случващото се след това

Чухме за Поли. Сега остава да продължим да я слушаме. Снимка:  Личен архив

Чухме за Поли. Сега остава да продължим да я слушаме. Снимка: Личен архив

Ясно е, че за да стане известен един изпълнител, около него трябва да се случва нещо.

Те за това холивудските ни „другарчета“, за които знаем повече, отколкото за собствените си сестри, се надпреварват да се женят, развеждат, снимат голи за списания, разхождат целулит в златен бански и какво ли още не.

Тук това няма как да стане, защото всички се познават и се разбира лесно кога някой се е опитал да съчини някоя уж провокативна история за себе си и в общи линии българският „шоубизнес“ е скучничък.

Понякога, обикновено по това време на година, има един конкурс, който успява да вбеси всички със скандалното си протичане. Да, за Евровизия говорим.

И тази година не беше по-различно. Победителят, за който са гласували най-много хора, се оказа най-нехаресваният изпълнител, а истинският победител според мнението на всички трябвало да е останалата втора.

Тя е Поли Генова, на 22 години е и се видяхме с нея, защото силно се надяваме някой да внесе малко свеж полъх на позатихналата ни сцена. Дали ще стане, зависи от нея.

Докато чакаме търпеливо продължението на „сериала“, ето за какво си говорихме с Поли Генова заради вас.

До миналата седмица ти беше просто момичето, което пее в шоуто на Азис. Днес това ти е второто интервю за деня. Дали щеше да е така, ако не беше Евровизия?

За участието ми в Евровизия всъщност се подготвям от миналата есен. Тогава бях решила вече, че трябва да започна самостоятелна кариера, да продължа да се развивам и този конкурс беше добър шанс.

Защо точно Евровизия? Този конкурс у нас се свързва само със скандали?

Участвах в предишните две издания на състезанието, заедно с група Мелъди стигнахме до финала и смятах, че съм запозната с цялата „схема“.

Не вярвах обаче, че ще се случат такива неща.

Всичките тези истории не ти ли убиват желанието за работа? В последно време виждаме само „сърдити звезди“.

Все още съм идеалист и много вярвам, че ще преминем през този период на скандали и нещата ще се нормализират.

Какво липсва на музиката в България, че не можем да направим песен и нямаме изпълнител, който да вдигне на крака цяла зала още при първото изпълнение?

Въпреки че се занимавам с музика от много малка (Поли е пяла в детската формация Бон-Бон, бел.авт), не мога да ти кажа точно къде е проблемът.

Композиторите ли нямат вдъхновение, текстовете ли не са добри, не мога да ти кажа.

Имаме добри изпълнители, има и много талантливи деца, които ще се развиват, но все нещо не достига. Нямам представа какво е.

Как ще използваш шума, който се вдигна около теб?

Продължавам да работя по следващите си проекти, имам няколко предложения от чужбина – Австрия, САЩ и Швеция, надявам се да се получат нещата.

Там ли ще останеш?

Не ми се иска. Родителите ми искаха да замина за чужбина още на десет годишна възраст, но аз държах да остана тук.

В САЩ бих отишла, за да се запозная лично с автора на текста на One Lifetime is not enough, с която се явих на конкурса.

Искам да видя студиото на композитора Иван Кутиков в Лос Анджелис. Ще е интересно, ще си почина, ще науча нови неща.

Само искам напрежението около Евровизия да мине, защото всички сме много, много изнервени.

Ще ходиш ли на концерта на Мадона?

С голямо удоволствие бих отишла, но все още не съм си купила билет. Говорих с няколко души от бранша, според тях тя все още не е дала официално потвърждение, въпреки че информацията я има на сайта.

А и вероятно няма да съм в България по това време.

На снимките си със страшно много грим, нормално е. Правиш ли нещо специално за поддържане на кожата, защото само след десет години многото грим ще си каже думата?

Права си, през последната година започна Голямото гримиране на лицето ми. Засега не правя нищо специално, само го почиствам добре, но съвсем скоро трябва да започна да ходя редовно на козметик.

Сама ли подбираш дрехите си, кой те облича?

За избора на дрехи ми помага Ирена Ангелова - тя е един от вносителите на големите марки дрехи у нас. Работили сме заедно и за Бон-Бон и се познаваме отдавна.

С мен е и мениджъра ми Розина Караславова. Не съм самичка (усмихва се).

Какво ще правиш като си тръгнем оттук?

Трябва да отида до една телевизия да занеса клипа ми и после най-накрая ще мога да си почина.

КоментариКоментари