IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По следите на музиката - Рут Колева

27 април 2009 08 51

Рут има живи участия почти през ден и е безспорна любимка на по-голямата част от почитателите на алтернативната музика в България

Петте октави на гласа й могат да оставят всеки с отворена уста. Снимки: Михаела Райкова

Петте октави на гласа й могат да оставят всеки с отворена уста. Снимки: Михаела Райкова

Финалът на Мюзик Айдъл ще мине и замине без участието на Рут Колева, но нея това въобще не я притеснява.

В момента Рут е вокал на доста обещаващата група Unlimitted, а отпреди година е част от хип-хоп лейбъла Illmate.

Има живи участия почти през ден и е безспорна любимка на по-голямата част от почитателите на алтернативната музика в България, а някои дори я определят като новата нео соул кралица.

Накратко за нея – името й наистина е Рут (кръстена е на баба си), като дете е живяла в Бахрейн, била е една от 5-те участнички в Hollywood Pop Academy в Лос Анджелис, пяла е цели две песни на подгряващ концерт на Джъстин Тимбърлейк, обича да пътува на стоп, да осъмва на плажа, не обича да й казват какво да прави и най-вече – какво да пее.

Тя е една от фаворитките ни на музикалната сцена въобще и имаме удоволствието да ви предадем какво си казахме с нея буквално преди часове.


Колко силно обича да пее Рут?

Обича да пее по-скоро тихо. Иначе силата на обичта ми към музиката може да повдига планини.

Кой изгуби повече – ти или Мюзик Айдъл?

30/70 за тях.

Кой е твоят личен фаворит от айдълите и смяташ ли, че се злоупотребява със зрителския вот? Защото гонят участници, а ние така и не виждаме крайните резултати от изпратените смс-и.

От гледна точка "злоупотреба с смс-и" се съмнявам, че има някакъв вид измама, но определено има вид манипулация. Историята с Вики идва в повече. Мястото й не е на финалите.

Фаворити са ми македонците и Магдалена Джанаварова.

Как протича един твой ден след напускането на формата?

Репетиции главно. Много работа ме чака и гледам да не си прахосвам времето.

Всъщност, ти си част от два музикални проекта – Illmate и Unlimited, как балансираш между тях?

Както балансирах между тях, още една банда и Мюзик Айдъл. Доста по-леко ми е в момента.

Харесва ли ти новото парче на ЛиЛана, Снууп Дог и Биг Ша? Според теб, докъде би стигнала Лилана, ако участваше в Мюзик Айдъл?

Парчето е готино, Снууп си е Снууп, Шамара е безобразен, а Лилана е хубава девойка. Типично, посредствено, но голям успех за нашите географски ширини.Според мен тя би стигнала до театралните кастинги.

Колко татуировки имаш и колко още искаш да си направиш?

(Смее се). Имам три. Не смятам да си правя повече, но държа да довърша ръкава на лявата ръка, да пооправя ключа Сол на гърба и нещото на крака.

Как се поддържаш? Харчиш ли много пари за козметика, гримове и дрехи?

Наскоро започнах да тичам в едно училище до вкъщи и ми се отразява доста освежаващо. Не мога да кажа колко точно харча за козметика, но не ползвам боклуци, не се гримирам тежко и имам няколко неща, на които държа- хубава спирала, палитра сенки за кафяви очи и фон дьо тен. От скоро ме обличат от магазин "Фабрик" и така да се каже - не съм умряла за дрехи.

Какво обичаш да си хапваш и лишаваш ли се?

Обичам индийска кухня и тук, в България, много ми липсва. Не се лишавам, но гледам да не ям боклуци и фаст фууд.

Ще се върнеш ли в Америка? Искаш ли да пееш там?

Сериозно мисля върху това в последните седмици, и мисля, че да - искам да се върна и да гоня кариера там.

Къде ще ходиш на море?

Ако имам кола, надявам се, в Турция или Испания. Иначе искам да отида на Смокиня, Синеморец, Арапя и на някое ново място, може би. Не съм ходила още на Карадере. Тази година обаче няма да пропусна.

КоментариКоментари