IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой държи „Оскар“-ите?

23 декември 2013 06 00

Ето и кои са актьорите с най-много статуетки

Клинт Истууд, Снимка: Reuters

Клинт Истууд, Снимка: Reuters

Всеки човек, който е професионалист и си обича работата, се надява на признание. За актьорите това е наградата „Оскар“. И макар повечето знаменитости от киното да твърдят, че дават всичко за своите фенове и се снимат, защото това не само им плаща сметките, а им носи и удоволствие, те тайно копнеят за златната статуетка.

Неотдавна в броя на сп. Marie Claire носителката на един „Оскар“ Джулия Робъртс се опита да убеди читателите, че тя държи на други неща, а не на наградите, казвайки, че би реагирала по по-различен начин, ако получи второ подобно отличие. Дали? Дамата вече има едно „човече“ във витрината си за ролята си в „Ерин Брокович“ и то със сигурност вдигна цената и самочувствието ѝ.

В Холивуд има доста актьори и актриси, които се надуват с таланта и професионализма си и предявяват куп претенции. Но повечето не могат да се похвалят с „Оскар“, за да подплатят думите си. Всъщност звездите, които наистина би трябвало да пъчат гърди и да претендират, че са най-добрите в бранша са Катрин Хепбърн и Клинт Истууд.

Катрин вече не е на този свят, но славата ѝ не умира. Дамата е била собственичка на 4 „Оскар“-а за „най-добра женска роля“. Тя е жената с най-много статуетки в света на киното до момента и с най-много номинации за категорията – 12.

Клинт от своя страна също разполага с 4 отличия, но нито едно заради таланта му на актьор, а за този на режисьор. Той печели 2 „Оскар“-а за режисура и 2 за най-добър филм – Непростимо, Момиче за милион долара.

Вижте в галерията ни и кои са другите живи звезди, които имат най-много спечелени „Оскар“- и.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари