В Холивуд е пълно с актьори, които качват наднормено тегло или пък отслабват драстично, за да се подготвят за своя роля.

Този път ще се съсредоточим към тези звезди, които жертваха хубавите си тела в името на изкуството. Например Мат Деймън (на снимката) качи 14 килограма за ролята си от 2009 г. във филма „Информаторът“.

Самият Мат е споделял в интервю, че е постигнал този резултат като се е хранел предимно с хамбургери, пици и е пиел тъмна бира. Той обаче е споделял, че този период на надебеляването му е бил „наистина много забавен“.

Само две години преди това Мат имаше перфектно тяло за ролята си в „Ултиматумът на Борн“, а след това му се наложи да си върне формата за „Агенти на съдбата“.

Още по темата

Деймън обаче дори не получи овации за този свой подвиг за разлика от много други негови колеги, които се сдобиха с номинации или със статуетки „Оскар“ (Чарлийз Терон, Ръсел Кроу, Крисчън Бейл, Джордж Клуни и др.), за това, че са успели да качат тегло, в името на това да пресъздадат по-реалистично персонажа си.

Мат Деймън в „Информаторът“; Снимка: hbo.com

Вижте в галерията ни кои са другите актьори, които качиха доста килограми в името на изкуството.