IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спа почивка в ... Хималаите

21 септември 2010 09 29

Fulbari Resort & Spa разкрива гледка към планинския масив Анапурна в западната част на Непал

Снимки: Fulbari Resort & Spa

Снимки: Fulbari Resort & Spa

Понякога почивката е най-пълноценна, когато е възможно най-далеч. След като отскочихме до Нова Зеландия - едно от най-красивите места на планетата, ще се изкатерим по върховете на Хималаите...

За да си починем в един от най-впечатляващите спа-хотели, които сме виждали.

Най-впечатляващо, със сигурност, е неговото местоположение. Fulbari Resort & Spa разкрива гледка към планинския масив Анапурна в западната част на Непал. Най-високата точка тук е връх Анапурна I, извисяващ се на впечатляващите 8091 м, които го изстрелват на 10-то място в света.

В превод от непалски, Fulbari означава "цветна градина" и е единственият по рода си петзвезден спа-курорт в южноазиатската мистична държава.

Хотелът се намира на 8 км от центъра на град Покхара, на приблизително 15 минути от неговото летище и на 40 минути (с хеликоптер) от столицата Катманду. Спа-кътчето си има и частно летище за хеликоптери.

Гостите могат да избират от 165 луксозни стаи и апартаменти, всички с прозорци от пода до тавана.

Най-интересни са т.нар. "Landmark Suites", 9 на брой, кръстени на 9 непалски окръга и декорирани спрямо техните културни отличия.

Спа-центърът предлага специални арома-терапии, следващи хималайските традиции, след които всеки човек би се почувствал физически и духовно прероден.

Такава е хималайската магия...

Докоснете се до малка частица от нея в галерията горе.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Puppy ( преди 13 години )
stasungera ( преди 13 години )
Хихих, няма значение колко е високо, но само ми дайте да отида там и две седмици няма да се върна в Испания (колкото и да си я обичам). Леле, прекрасно е! Хотелът е страхотен, стаите са светли, има за всекиго по нещо, а природата е уникална. Толкова чиста и недокосната, така девствена... А, дано някой ден да имам шанса да посетя такова място. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dirty_vegas ( преди 13 години )
обожавам непал. много искам да отида. ама честно казано, вместо в спа хотел, бих спала под звездите :D е, ако не е -100 де :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Хораа, това знаете ли колко е високоооооо. ЗА такива като нас, дето живеем на 2 м надморско равнищие направо е убийствено. Ще се рея през цялото време. Ама пък колко е красиво :)) )
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
Ах,ако съм там никакъв стрес няма да ме ,,хване"!А басейна с листенца и цветя си го пожелавам особено силно!!Стаите също са прекрасни и светли.Гледката би разбила всяко лошо настроение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар