IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таен остров сред водите на Карибско море

1 февруари 2011 15 04

Наистина благословени са жителите на остров Роатан (Roatan), Хондурас

Снимка: Travel

Снимка: Travel

Не ви ли се е случвало, докато релаксирате замечтани вкъщи на креслото, слушайки любимата си музика, да си представяте нечувани и невиждани места, извиращи дълбоко от собственото ви въображение?

Бели пясъци, тюркоазени води, перфектно синьо небе, съвършено зелени палми и фантастична растителност... И небрежно пърхащи разноцветни папагали.

Никак не е случайно, че представата за Рая за преобладаващата част от населението на Земята е точно такава - като пейзаж от затънтен екзотичен остров.

А за една благословена малка част, това е самата реалност...

Наистина благословени са жителите на остров Роатан (Roatan), Хондурас. Или едно от най-тайните (и тайнствени) късчета земя в света, чиито брегове се мият от водите на Карибско море.

Роатан е най-големият от Islas de la Bahía - един от 18-те департамента на централноамериканската държава.

Намира се близо до т.нар.Мезоамерикански бариерен риф (Mesoamerican Barrier Reef) - или най-големият риф във водите на Карибско море и вторият по големина в света. Напълно логично, скуба-гмуркането тук е особено популярно и няма да се намери турист, който да не се потопи в неговата подводна красота.

Ако държите на стандартните туристически занимания, може да се насочите към западната част (West End) на острова, където се намират едни от най-предпочитаните ресторанти в Хондурас и задължителните магазинчета за сувенири.

Точно през тази част се извива и красив пясъчен път, по който много влюбени двойки са оставили своите следи.

Неземно земна красота ви очаква в галерията горе.
 

КоментариКоментари

greenpip ( преди 13 години )
Извинявам се за спама предварително ,http://zakvoline.blog.bg/hobi/2011/02/01/.677302Лесни пари за минимално време :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар