IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятото настъпи! А сега накъде?

6 юли 2011 12 04

Къде ще ви отнесе летният вятър тази година?

Снимка: Dreamsitme

Снимка: Dreamsitme

Лятото настъпи, а с него и дългоочакваните отпуски.

Мечтите за мента в ръка и полъх на морски бриз по нажеженото от слънцето тяло започват да добиват реални очертания, да изплуват от паралелната реалност на съновидението и да се случват тук и сега.. Или ако не сега, то когато сме си взели отпуска.

Къде ще ви повее летният вятър тази година? Стягате ли огромен куфар с всички потребни, а и не чак толкова потребни неща? Или предпочитате да метнете една туристическа раница на гърба си, разчитайки на собствения си инстинкт за оцеляване в ... хижа със скара и хамак?

В случай, обаче, че още не сте решили, ето и няколко варианта за незабравима юлско-августовско-септемврийска ваканция.

Море


Варна, морето, сините вълни! Дали ще е Варна или нещо по на юг, значение едва ли има. Важен тук е мекият и топъл пясък, любимата ледена напитка в ръка и... добрата компания! Тенденцията тази година накланя везните в полза на една по-релаксираща обстановка - спокойно хотелче близо до плажа с панорамна гледка към морето и.. разходка с яхта!

Да, яхтите вече също не са мираж, а стават все по-достъпен и атрактивен начин за разпускане по време на карамеления морски залез.

 

Планина/Селски туризъм


С дъх на бор и смола, мащерка или кантарион! По-авантюристичният дух си търси своето! Ако сте именно такъв, отдайте дължимото на изцеденото си от работа Аз. Искате малка спретната къщурка или по-скоро вила с полянка отпред - имате го!

Такива приказни места из България има достатъчно! Дали на планина, катерейки върхове или в планинско селце, в което времето е спряло, улиците са калдаръмени, а къщите - във възрожденски стил, просто се отдайте на цялостното сливане с майката природа. Разходки на чист въздух или хапване на полянка, след като сами сте си приготвили ароматни пържолки, всичко звучи адски примамливо и абсолютно възможно!

Без граници! Пътуване в чужбина


Не, не.. Не скролвайте мишката, а прочетете!.. Това вече е възможно за всеки. Не е нужно да разполагате с безкрайна отпуска или с бездънен джоб, за да си позволите екскурзия до красива столица или атрактивен курорт на Балканите. Тази година обаче, хората масово наблягат на пътешествията до градове, в които могат да се „запознаят" с историята, архитектурата или културата на дадената държава.

Истанбул, Скопие, Букурещ и още, и още. Вече всеки „колекционер на градове" ще може да попълни списъка си и то за твърде скромна сума. Ако сте избрали това за лятна почивка, то пригответе хубав фотоапарат или камера, много карти с памет, защото определено има какво да се заснеме. Е, още ли не вярвате?

Ако не, то всичко, което можем да направим е да ви убедим, че това е възможно. Трябва просто да кликнете тук и тук.

Желаем ви приказна, незабравима лятна почивка! Насладете се до последната си клетка!

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

t3ss_ ( преди 12 години )
Аз вече ходих, но май беше рано за море, понеже времето както всички знаем е ужасно до момента. Просто исках да прекарам рождения си ден на морето. Вместо това прекарах дните след празника си гледайки как вали в морето. Но избрах почивка на едни по-девствени и все още не-комерсиализирани местенца нагоре от Каварна. Беше страхотно заради гледките, компанията и идеята да се докосна до природата в любимия ми нейн летен вариант. Може август да намеря време за още едно пътешествие натам :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар