IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабрика за угояване на съпруги

26 октомври 2011 10 02

В Мавритания правят жените красиви по един доста жесток начин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Западният свят отдавна е свикнал с определени стандарти за красота и обикновено виждаме тези стандарти по кориците на различните модни списания, навсякъде в медиите, по рекламите и на модния подиум.

И колкото и някои модни дейци да се опитват да разчупят стереотипите, налагайки като „естетични" лица, които не се вписват в общоприетите норми, факт е, че в Европа, Америка, пък и в голяма част от Азия, това, което се счита за красиво е слабото, изваяно тяло.

И обратното, дамите и господата "рубенсов тип" все още са подложени на определена обществена критика и социален натиск, което, до известна степен, ги е превърнало в малцинство. (Знаете ли, че в САЩ съществува огромна Организация за борба за правата на дебелите?)

Но светът е голям и стандартите не винаги са това, което са.

Чували ли сте за Мавритания?

Това е една доста голяма ислямска държава, разположена на територията на Северна Африка и обхващаща значителна част от пустинята Сахара.

Е, ако Кейт Мос отиде в Мавритания, то определено няма да бъде засипана с хвалебствията, които е свикнала да получава у дома си, в Обединеното Кралство. Защо ли? Защото в Мавритания слабото е грозно.

Там за най-хубави се смятат най-едрите и закръглени жени, които определено си тежат на мястото.

До тук нищо лошо, но нека да видим как се получава така, че разходи ли се човек по някоя мавританска улица, това, което ще види е едно огромно количество дами с едри тела – над 90 процента. На пръв поглед това е странно, имайки предвид, че това е бедна държава, а ресторантите за бързо хранене са нещо тотално непознато – мираж от един друг свят.

Поинтересуваш ли се обаче разбираш истината, от която направо може да ти приседне – жените бива угоявани от невръстни момиченца.

Снимка: Dreamstime

Според вярванията и традициите на мавританците, слабите жени са срам и позор за семейството и са обречени да не бъдат пожелани от никой мъж. Затова техните родители се грижат за бъдещото им добруване от рано и започват да ги тъпчат насилствено.

Храната обикновено е мялко с брашно и масло, а количествата – способни да откажат и динозавър.

Момиченцата (4-5 годишни) биват „наливани" („Наливане" е официалният термин на процеса) от родителите си или завеждани в специални ферми за угояване, където биват подлагани на истински мъчения, докато не поемат необходимата доза, за да станат красиви.

Крачетата им биват затискани между две пръчки и усуквани, така че, вниманието им да бъде отвлечено от храната, с която вече са преяли и повърнали, така че да могат да поемат още малко.

Сега са малки и не разбират, но ще дойде време и ще станат дебели и красиви", гордо заявява работник във ферма за угояване.

Карам ги да ядат и ядат и ядат. И после да пият много вода.", разказва майка, която „налива" невръстните си дъщери.

Карам ги да го правят цяла сутрин. След това почиват. Следобед започваме отново. Правим това по три пъти на ден – сутрин, следобед и вечер."

Предлагаме ви да видите нагледно целия процес във видеото.

Коментари?

Автор - снимка

КоментариКоментари

Baba Pena ( преди 12 години )
Да, за изначалието на това разбиране сте прави, но пак не ги оправдава... Смисъл, това са майки, които мъчат децата си СЪЗНАТЕЛНО!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
RoxanaM ( преди 12 години )
Отвратително! Но то си е така, колкото е по-бедна една държава, толкова повече уважение получават дебелите хората, защото при тях това е белег за високо социално положение. Един вид, за разлика от повечето хора, които гладуват, те могат да си позволят да се тъпчат с храна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
qwertyuiop ( преди 12 години )
Дори нямам намерение да гледам видеото. Като майка на дете на такава възраст съм особено чувствителна. :((((Иначе, обяснение имам - в Европа и Америка храната е в изобилие, движението - ограничено и логично е хората да затлъстяват и идеалът им да стане точно обратното на това, което става масата народ. В тези бедни страни е обратното - храната не достига и колкото си по-слаб, си податлив на болести и има вероятност да не живееш дълго. Затова и дебелите там са на почит.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
didi_996 ( преди 12 години )
Baba Pena ( преди 12 години )
Леле, това е ужасно! Горките деца! И това ми бил най-интелигентния вид на Земята. Никое животно няма да причини това на детето си
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар