IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По релси: петзвездният влак Maharajas’ Express

16 ноември 2011 09 40

Има Влакове и влакове. Този е от първите

Снимка: Maharajas’ Express

Снимка: Maharajas’ Express

Преди да започнем да говорим за влака като едно страхотно средство за транспорт, ще направим следното уточнение: има Влакове и влакове.

В първите би се чувствал като цар, а в другите...

Е, убедени сме, че знаете кои влакове точно имаме предвид (въпреки че и във вторите може да ти е много приятно с подходящото питие и компания, до една определена възраст).

Влаковете наистина не са за пренебрегване, ако сте решили да планирате интересна екскурзия, която да е различна от всичко, което сте правили досега. 

Всъщност самият влак е изминал доста дълъг път от този момент...

Илюстрация: Wikipedia

дотук.

Снимка: Maharajas’ Express

На първата илюстрация виждате първия тип вагон в света, теглен от кон, появил се в началото на XIX век. А иначе първите линии въобще са изградени в Германия още през XVI век - служели са придвижване на миньорите.

На втората снимка виждате един от най-луксозните влакове, които пътешестват по света днес. Maharajas’ Express се движи от януари 2010 година и е част от Индийските железопътни линии.

Той е един от най-скъпите влакове в Азия. Най-новата му композиция е толкова луксозна, колкото един петзвезден хотел. Интериорът е екзотичен, присъщ на индийската култура, и ще ви пренесе няколко десетилетия назад. Без обаче да ви липсва нищо. На всичкото отгоре ще видите най-колоритното от Индия.

Може да избирате между 4 екскурзии, като средната дължина на всяка е 7 нощувки/8 дни. 

Princely India ще ви разходи от Мумбай до Делхи, като по пътя ще обиколите Вадодара, Удайпур, Джодпур, Биканер, Джайпур, Рантамбор и Агра. Останалите три са Royal India, Classical India и Royal Sojourn с почти същите дестинации в различен ред. Общо взето, ще разгледате най-интересното от щата Раджастан - в културно и природно отношение.

Национален парк Рантамбор пък е един от най-известните резервати за тигри, в който подскачат маймуни и други любопитни същества:

Най-евтиният маршрут е $800, а цената на президентски апартамент е $2500... на ден.

Добре инвестирани пари, не мислите ли?


 

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари