IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите градове за зимна ваканция: Копенхаген и Тиволи

17 ноември 2011 12 34

Паркът Тиволи е един от най-старите увеселителни паркове в света

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако вече твърдо сте решили да не стоите у дома по Коледа, то горещо ви съветваме да не спирате да четете Тялото. Задачата да ви запознаем с едни от най-приятните местенца за коледно-новогодишна почивка ни е приоритетна в седмиците преди нейното настъпване.

Истината е, че всеки по-голям европейски град може да предложи една широка гама от забавления на желаещите. Иначе ключовата дума в настоящата статия е именно "забавления".

Пътуваме към Копенхаген, където се намира вторият най-стар увеселителен парк в света, отворил врати през далечната 1853 година. Паркът Тиволи  също превръща времето по и около Коледа в свой приоритет и с всяка година разширява своя спектър на забавление.

Темата на тазгодишния празник е "Руска Коледа", като тя вече е стартирала - на 16 ноември. На площ от 2000 кв. м. място е намерила дори тиволска версия на известната московска катедрала "Свети Василий Блажени".

Всъщност, колкото и странно да изглежда, на територията на парка Коледа ще бъде по-традиционна, отколкото на което и да е друго място. Вероятно ще се почувствате като в тематичен анимационен филм на Дисни. Ще можете да си пожелаете нещо в скута на Дядо Коледа, да посетите многобройните ясли, да послушате коледни песни и камбани...

Снимка: S.M Tunli

Но най-вече - ще можете да се повозите на всяко едно влакче и въртележка и да събудите задрямалото дете в себе си. Всъщност, говорейки за деца... Ако имате такива, Тиволи наистина е вашето място. В него ще откриете всичко необходимо въобще - кафенета, магазини, театри, зали, дори коледни базари,

Паркът се намира на няколко минути пеша от Rådhuspladsen (Площадът с кметството), точно в сърцето на града. Коледното му настроение продължава чак до 30 декември.

Коледният базар в центъра на града. 

Е, след като сте се спрели на Копенхаген (Кьобенхаун на датски), няма да е лошо да се разходите из най-дългата пешеходна зона в Европа (в която наистина няма автомобили) - Стрьогет (Strøget). Тя е обсипана със скъпи бутици и магазинчета за сувенири, които стават още по-привлекателни с типичната за Дания коледна украса. Имайте предвид, че по празниците тук се изсипват над 100 000 души дневно.

Копенхаген е един от градовете с най-добри условия за живот и със сигурност ще се убедите в това. Още повече, беше обявен за дестинация на 2011 година от неправителствената организация European Consumers Choice. 

Не пропускайте и неговия Middelalderbyen (Средновековен град) и безбройните паркове и градини.

*Тук може да се запознаете с някои добри оферти за Дания

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари