Изключителните таланти на Раймон Блан привличат любители на хубавата храна към този шедьовър на art de vivre (изкуството да се живее).
И ентусиазирани почитатели, и внимателно преценяващи критици разглеждат този знаменит замък-ресторант като един от най-добрите в страната, ъгълче на френско съвършенство, създадено от един преселил се бивш сервитьор, превърнал се в самоук майстор-готвач.
Изграден от мек котсуолдски камък през ХV в., това е най-типичен съвършен английски извънградски дом, използван като луксозно място за събирания за гастрономически приумици на неговия сегашен френски готвач - собственик.
Макар Блан да настоява, че неговото влияние е слабо и че той не би искал неговият замък да се усеща като светилище или храм, има все пак нещо, което се доближава до благоговение в едва дочуваните гласове на вечерите в атмосфера, която си струва час каране от Лондон.
Редовни посетители от Сидни или Лос Анджелис са толкова обичайна гледка тук, колкото и посветени европейци.
За непосветените цените са забележително високи, но такива са стандартите на кухнята. Главната градинарка на имението – отговорна за надзора на 12-декаровата зеленчукова градина и нейния рог на изобилието от свежи зеленчуци – има толкова важна роля, че нейното име е записано в менюто.
Доволните веднъж-в-живота хора с широки пръсти се съветват да изминат разстоянието и да попаднат в обвиващия лукс на една от разкошните стаи, от рода на романтичния Младежки апартамент (Junior Suite) или в преобразувания средновековен гълъбарник, до който се стига по спирална стълба.
Вечерята в замъка винаги е била неговият силен коз (почакайте, докато опитате и закуската), но хотелската част е също толкова забележителна.
(През 2004 г. Раймон Блан бе признат за най-добрият готвач на Великобритания от най-авторитетния справочник за ресторантите AA Restaurant Guide.)
Вижте снимки тук.