IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите градове за зимна ваканция: Мюнхен

25 ноември 2011 15 00

По време на коледните пости столицата на Бавария се превръща в триизмерна пощенска картичка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мюнхен се намира в Югоизточна Германия, център е на провинция Бавария. Разположен е на река Изар. Градът е трети по големина в Германия, създаден е под това име през 1158 г.

Много от най-красивите постройки в града - "Лудвигщрасе" (Ludwigstrasse), Румесхале (Ruhmeshalle), Кралския площад, статуята „Бавария" са в архитектурния стил "Mаксимилиан", кръстен на тогавашния крал, Максимилиан II.

Символ на града е църквата "Св. Богородица" (Frauenkirche). Наблизо се намира и църквата "Св. Петър" – най-старата енорийска църква в града.

Интересно място за посещение в западната част на града е дворецът Нимфенбург в стил барок - лятната резиденция на баварските монарси.

Посетете и Старата пинакотека - една от най-старите и значими картинни галерии в света, в нея са изложени повече от 800 шедьовъра на европейски художници от Средновековието до края на периода Рококо, сред които най-голямата колекция от картини на Рубенс.

Американският романист Томас Улф заключава, че Мюнхен е „германска мечта, превъплътена в живот" – и описанието изглежда особено уместно по време на коледните пости, когато столицата на Бавария се превръща в триизмерна пощенска картичка.

Безброй празнични базари се провеждат из цяла Германия по време на празниците,продавайки ръчно изработени украшения за елха и фигурки на яслите, в които е роден младенецът, свещи, дървени играчки и традиционни предмети, свързани със сезона, включително Weihnachtspyramiden („Коледната пирамида", задвижвана от свещ въртележка, която може да се намери във всеки германски дом).

Конкуриран само от живописния базар на Нюрнберг (известен със своите сладкиши с мед и джинджифил във вид на къщички, както и украшения от подправки), мюнхенският Кристкиндлмаркт е един от най-големите, най-старите и най-приятните предколедни базари в Германия.

Стотици щандове с ярки гирлянди са разпръснати по Мариенплац, централния площад в сърцето на мюнхенския Altstadt (Стар град), около една огромна елха.

Вижте снимки от Мюнхен по Коледа в Nasamnatam.com.

Автор - снимка

КоментариКоментари

toito ( преди 12 години )
Мюнхен е един изключително скучен град и аз не го препоръчвам на никого за зимна ваканция. На един хвърлей от Мюнхен е Залцбург, който е съвсем друга работа. Виж там можете да отидете и няма да съжалявате!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар