IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Другото име на блаженството: спа-курортът Ананда Аюрведа

28 декември 2011 14 40

Един от най-прочутите спа-курорти в света

Снимка: Conde Nast Traveller

Снимка: Conde Nast Traveller

Ако сте решили да тръгнете по пътя на физическото здраве и духовното просветление, то едва ли има по-добра посока в която да тръгнете от тази, която води към Индия. Днес ви предлагаме да затворите очи и мисловно да се насочите към магическите Хималаи.

Някъде там, разположен на един от високите хребети, опасващи реката Ганг се намира спа-курортът Анданда.

Анданда не е просто място, където можете да медитирате и да попрактикувате малко йога, след което да ви направят масаж. Тя принадлежи към т.нар. школа Аюрведа.

„Аюрведа" е древна индийска система за грижа за здравето. Самата дума се превежда грубо като "знание за живота" (от āyus на санскрит - "живот" или "житейски принцип" - и veda, което се отнася до система на знание). Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота - здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.

С други думи, случи ли се така че да посетите спа-курорта Анданда, вие гарантирано ще си тръгнете не само по-здрави, но направо физически и емоционално преродени.

Самата сграда, където се помещава клиниката е построена доста високо над коритото на реката, което ви гарантира една феноменална гледка надолу към могъщата Ганг, както и на самите Хималаи с все красивите изгреви и залези.

Терапевтите в Анданда твърдят, че съзерцаването на гледката е неизменна част от режимът на всички гости на курорта. По този начин сливането с природата е пълно и ефектът от процедурите – доста по дълбок.

Заемете удобна позиция и се пренесете в галерията за малко по-нагледна информация.

Автор - снимка

КоментариКоментари