IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 10 круизни дестинации в света

28 февруари 2012 09 30

Желаем ви:"Попътен вятър!"

Снимка: travelblat.com

Снимка: travelblat.com

Плаването на борда на круизен кораб по интересен маршрут може да бъде наистина скъпо, но незабравимо изживяване, което да ни създаде уникални спомени, които ще помним и коментираме цял живот. Освен това, съгласете се, тази почивка е доста по-интересна, различна и приключенска от стандартното излежаване на плажа. Всеки ден сме в различен град, всяка вечер преживяваме различни забавления... И всичко това допълнено с уникалното обслужване и специфичната атмосфера на живота на такъв кораб. Пазарът предлага безброй много оферти за различни маршрути, за продължителност на пътуванията и видове круизни кораби. Но вижте кои са най-известните и харесвани дестинации в света?

1. Аляска

Този круиз изследва островите на архипелага Александър, както и близките територии. Това е един от начините да се запознаете с разнообразните култури на местните хора и суровата красота на тяхната земя. Ще се насладите на автентични танци и занаяти и в същото време ще се възхитите на ледниците, на китовете, на морските лъвове и на непокътнатата дива природа. Ще хапнете пресни раци, а ако имате късмет можете да зърнете мечка-гризли, която да търси храна по брега.

2. Средиземно море

Луксозните круизове по Средиземно море са идеален начин да се запознаете с традиционната кухня, богатата история, божествените плажове, разнообразните традиции и изящното изкуство на редица европейски и африкански държави, част от които са били империи в миналото. Изобщо круизните програми по Средиземноморието предлагат достатъчно голям букет от емоции, които си заслужават да бъдат преживяни.

Снимка: travelblat.com

3. Нова Англия и Югоизточна Канада

Това пътуване по източното крайбрежие на САЩ и Канада ни връща назад до 1620 година, когато европейските преселници за първи път са стъпили на бреговете на т.нар. територия Нова Англия. На този кораб ще чуете разказите за тези заселници и по-точно как те са дръзвали да тръгнат на подобно рисковано пътуване в открито море, как са оцелявали и как са се борили в този нов свят. Пътуването по северните брегове на Атлантическия океан минава покрай бреговете на американския щат Мейн и по тези на канадската провинция Квебек.

4. Австралия

Круизът във водите на едно от седемте природни чудеса на света - Големият бариерен риф в Австралия, вероятно е едно от най-страхотните туристически преживявания като цяло. Тук ще видите форми на живот и видове океански обитатели в най-разнообразни и уникални цветове. Бариерният риф се състои от 900 острова и повече от 2900 отделни коралови рифове, и е дом на редица застрашени видове. Това място може да се види от Космоса и е най-големият жизнен обект на Земята

Снимка: travelblat.com

5. Северозападния проход

Круизният маршрут през канадския Северозападен проход, през водите на Арктика, минава покрай едни от най-красивите места в света, маршрут по който и мореплавателят -откиравет Руал Амундсен е минал. Ще разгледате скалите на Prince Leopold Island, ще зърнете мястото от където тръгват мигриращите на най-дълги разстояния птици, ще се насладите на полярните мечки и ще се запознаете с истински ескимоси!

6. Карибско море

Оставете грижите и тревогите вкъщи и се отправете към този тропически рай от бели пясъчни плажове и кристално чисти води. Насладете се на широк спектър от дейности и екскурзии, като да плавате на корабче със стъклено дъното, да се гмуркате във водите на Карибите, да разгледате красивите водопади на „El Yunque Rain Forest".

Снимка: travelblat.com

7. Норвегия

Фиордът е тесен, дълъг ръкав на морето със стръмни брегове, образуван от наводняването на заледени долини. Много хора смятат фиордите за големия символ на Норвегия. А фиордът Geiranger е една от най-чудноватите природни забележителности. Планините, долините и водни канали в тази област са наистина ненадминати живописни картини. Място, като никое друго!

8. Антарктида

Покрита в бяло с нюанси от синьо – този континент ще надмине очакванията и на туристите с най-богати преживявания. Ще видите отблизо планината Transantarctic, ще се разходите сред пингвините и тюлените. Въпреки, че суровият климат може да възпре някои пътници, изживяването наистина си заслужава!

Снимка: travelblat.com

9. Панамския канал

Да си на круиз през Панамския канал си е предизвикателство за всеки морски ентусиаст. Ще се възхитите на впечатляващият, 80-километров изкуствен проток, който пресича два континента и свързва два океана - Тихия и Атлантическия. Панамският канал е една от най-брилянтните инженерни конструкции в света, създадени до днес

10. Околосветско пътешествие

Ако търсите круизна дестинация, която да обхваща няколко от по-горните маршрути качете се на World Wide круизен кораб. Направете спирки на всеки континент, посетете Седемте чудеса на света, научете за историята на различни култури, поглезете се с международни кулинарни изкушения и се отдайте на пътуването на живота си! Тези круизи са около 3-4 месеца, така че – предвидете си и повечко свободно време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

blueseas ( преди 12 години )
Първокласните Круизни компании предлагат специални грижи за вас, карат ви да релаксирате, обгрижват ви с внимание, назовават ви по име...Компаниите от среден ранк залагат повече на забавленията на борда, като ви поднасят незабравими приключения.Агенция за круизи в цял свят - "Блу Сийс"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар