IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-големи природни гордости на САЩ

5 юни 2012 10 00

Националните паркове на тази огромна земя – различни, величествени и безкрайно вълнуващи

Снимка: smashingtops.com
The Olympic National Park, Washington

Снимка: smashingtops.com The Olympic National Park, Washington

Туристическите походи в едни от най-красивите и големи паркове и резервати в света, са едно от уникалните приключения, които предлага САЩ. Територията на страната е толкова голяма, че биологичното, геологичното и географското разнообразие в тези паркове е неимоверно. Скалисти планини, огромни езера, дълбоки каньони, буйни реки, вулканични местности, глетчери и гъсти гори са само част от пейзажите, които можете да видите в тази земя.

Има за всекиго по нещо и за всички по много.

Службата за управление на националните паркове в САЩ има отговорността да се грижи за около 400 различни владения, сред които 58 са декларирани като „национални паркове".

В някои от щатите няма национални паркове, а в други (като например Калифорния) съществуват няколко. Някои от парковете са на територията на два или три щата, а най-големият в страната е резерватът Wrangell - St Elias в Аляска (площ 53 321 кв. км) Много от тях са били национални монументи преди да станат национални паркове, а добавянето на нови паркове продължава и в наши дни.

The Olympic National Park, Вашингтон. Ако сте голяма компания с различни интереси и се чудите как да задоволите желанията на всеки, това е паркът за вас. Там можете да се насладите на множество дейности, като крайбрежни разходки, горски разходки, алпинизъм, плуване и къмпингуване. Най-голямата забележителност там са стоте глетчерa, а най-впечатляващия от тях е Синият, който понякога е покрит с 60 метра сняг.

Останалите титуляри в класацията за най-популярни национални паркове на САЩ разгледайте в галерията ни.

КоментариКоментари