IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петнистото езеро Клилук

8 октомври 2012 10 00

Едно истинско чудо на картата на Канада

Снимка: amazepicsvids.blogspot.com

Снимка: amazepicsvids.blogspot.com

Още от древни времена, индианците смятали Петнистото езеро за свято място, което може да излекува всяка болест. Когато страдали от навяхвания, инфекции, кожни заболявания или други болки, те потапяли телата си във водите на езерото.

Няколко поколения наред Клилук е било собственост на семейството на Ърнест Смит, който искал да изгради СПА-комплекс на брега му, но постоянният натиск от страна на индианците да не го прави, го отказал. В крайна сметка през 2001 година той им го продал обратно, заради това, че за тях езерото има духовна стойност. Местните индианци, подкрепени от управата на провинцията, успели да съберат 720 хиляди долара и да откупят имота.

Сега то е под тяхно управление и въпреки че е любопитна туристическа дестинация, публичният достъп до него е доста ограничен. Може да се види отблизо само след специално разрешение на старейшината. Но нищо не пречи да се полюбувате на Клилук от самата магистрала, която се намира съвсем близо.

Вижте снимките на уникалното канадско езеро в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари