IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пустинен рай във всеки ъгъл

30 октомври 2012 09 00

Курортът „Четирите ъгъла" печели внимание с лукс и уникални гледки сред пустошта

Снимка: homedsgn.com

Снимка: homedsgn.com

Кой би предположил, че на границата между Юта и Аризона в каньона „Пойнт" се намира едно истинско бижу, което е достойно за всеки аристократ. Хотелът „Амангари" е проектиран през 2009 г. от Рик Джоу, Уендъл Бърнет и Мауан Ал Сайед. Той разполага с 34 изключително луксозни стаи и се простира на площ от 600 декара.

Макар и да изглежда като изсипан сред пустошта, в действителност се намира на 25 минути път с кола от най-близкия град в Аризона и на 15 минути от красивото езеро Пауъл.

Нощувката в „Амангари" започва от 1000 долара и стига до 3600 долара.

Курортът се нарича още „Четирите ъгъла". То идва от факта, че се намира на мястото, където се срещат четири щата – Юта, Колорадо, Ню Мексико и Аризона. Гледките от мястото са повече от пленителни, пълни с плата и дълбоки каньони, а освен това там е бил домът и на племената навахо и хопи.

В чисто архитектурен план, курортът е проектиран така, че да се слива с пейзажа – в естествени нюанси, материали и текстури. Той разполага с един огромен басейн, около който е завъртяно всичко останало. Има няколко крила, в които са подредени отделните апартаменти. Има общ огромен хол. Галерия, библиотека, трапезария, частна трапезария и изба. Постройката разполага с две крила – 16 апартамента са разположени в крилото „Пустиня", а 18 в заедно с Аман-СПА са ситуирани в „Меса".

Разгледайте ги в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари