IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Занзибар – скритото съкровище на Африка

13 ноември 2012 09 00

Островът е родното място на Фреди Меркюри

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Остров Занзибар е полу-автономна част от Танзания. Намира се в Източна Африка, почти цялото население е мюсюлманско и наброява около половин милион души. Занзибар определено е интересно място за екскурзия. Столицата Стоун таун е потопена в история, плажовете са чисто бели, водата тюркоазено кристална, а природата - девствена.

Столицата на Занзибар изглежда и носи духа на времето отпреди няколко века. Улиците на Стоун таун са много идентични, затова дори и местните понякога се губят. От двете страни на тесните, малки и лъкатушещи улички се издигат къщи, построени от камъни. От тук идва и името на града, което в превод от английски означава „каменен град”.

Преди векове Занзибар е бил най-големият център за търговия с роби в Източна Африка. И до ден днешен се пазят символи от това жестоко време. Интересен факт е, че именно на мястото, където някога са се продавали и купували човешки животи, днес се издига най-голямата катедрала на острова.

Природата на острова е почти недокосната от човешка ръка. Занзибар очарова с красиви природни дадености и богат животински свят. Едни от най-големите атракции за туристите са делфините от Кизимкази и уникални столетни костенурки, донесени като подарък от Сейшелите.

Плажовете в Занзибар са невероятни. В източната част на острова обаче те са най-живописни, защото при отлива на океана се получават красиви пясъчни дюни. Водата е кристална и има специфичен синьо-зелен цвят. В по-дълбоката ѝ част се срещат колонии от цветни риби, сякаш излезли от картината на някой художник.

Занзибар носи усещането за безвремие, спокойствие и романтика, която най-добре споделете с любимия човек. За да се насладите на уникалните снимки от родното място на музикалната легенда Фреди Меркюри, разгледайте нашата галерия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари