IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преходът от турист към местен жител

1 декември 2012 10 00

7 признака, че искате да се заселите трайно на последната си туристическа дестинация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Има много хора, номади по натура, които обичат да пътуват на различни места по света и мразят монотонния живот. И тези хора, обаче, в един момент се чувстват пренаситени от постоянните пътувания или просто се влюбват в някое място и в крайна сметка започват да се заселват трайно на него и от временно пребиваващи се превръщат в местни.

Ако сте от тези хора и все още се лутате по света в търсене на Вашето място, вижте тези седем сигурни признака, че може би е време да разопаковате пътните чанти и най-накрая да „пуснете корени“.

1. Ако вашият гардероб се разширява

Всеки турист, тръгнал на дълго пътешествие, знае, че не трябва да прекалява с покупките на нови дрехи и вещи и да се придържа към минимален багаж, особено ако го носи на гърба си. Но ако един такъв пътешественик започне внезапно да обогатява съдържанието на гардероба си осезателно, най-вероятно несъзнателно умът му мисли в посока на заселване.

2. Ако започнете да се оглеждате за работа

Пътешествениците търсят работа по две основни причини. Основната причина е, ако бюджетът им за пътувания започне да привършва и се нуждаят спешно от пари. Другата причина един турист да започне да се оглежда за работа е, когато е решил да остане трайно някъде. Някои го правят от любов по мястото или по човек, който са срещнали там. Каквато и да е причината – ако започнете да мислите за работа, запитайте се, дали причината за това е, че не ви се иска да напускате тази дестинация.

3. Ако започвате да се движите бавно

По принцип туристите, тръгнали на по-дълго пътешествие, не спират да се движат. В началото всички забележителности са им интересни. Постепенно започват да пропускат по някой храм, музей или друга атракция, защото усещат, че тя ще прилича на последната, започват да се въртят повече около хостела/хотела си, да опознават района около него, да отлагат отпътуването от мястото, да се опознават с местните и изобщо да се застояват повече от обикновено. Това е сигурна причина, че подсъзнателно търсят вариант да останат.

4. Ако си изкарвате дългосрочна виза

Ако един пътешественик започне да се завръща многократно на една и съща дестинация и да търси варианти да получи за нея дългосрочна виза, може би това място вече се е превърнало в нещо специално за него. Това е сигурен знак, че този човек наистина иска да остане трайно на въпросното място.

5. Ако наемате апартамент, а не хотел

На много туристически дестинации е по-евтино и комфортно да се отседне в обзаведен апартамент, отколкото в хотел. Но самостоятелното жилище отключва едно особено състояние на ума към принадлежност. Тази стъпка показва, че имате ясни намеренията за по-дълъг престой, за определен период от време, на въпросното място.

Ако започнете да си купувате тенджери, тигани или нов матрак, значи сте готови да оставите номадския начин на живот в миналото.

6. Ако си намерите приятели/гадже

Практиката показва, че причината 99% от хората, които от свободолюбиви пътешественици, са се превърнали в хора с класическа рутина, е фактът, че са открили някаква стабилност в лицето на други близки хора - приятели, любим човек, роднина.

Вълнуващият, непредсказуем и спонтанен живот може лесно да отстъпи място на структурирания живот с по-ясна посока.

Безброй туристи „забравят“ да отпътуват от последната си дестинация, защото са открили любовта на живота си или някакво ценно приятелство.

7. Ако поканите роднините си да ви посетят

Ако досега сте имал статут сред близките си на човек, който търси нови приключения, който не прави дългосрочни планове и който живее „за момента“ и действа „на момента“, то едва ли някой очаква да го поканите на гости.

Ако, обаче, извикате своите близки и приятели да ви посетят на определено място, то значи показвате желание да се задържите там по-дълго и да ги запознаете с новия си живот. Направите ли го, повече от сигурно е, че от пътешественик вече сте се превърнал по-скоро в жител на съответното място.

От туристическа Resident: 7 Признаци Вие просто искате да се местят,
От Брук Schoenman | 20 април 2012 | Коментари (4)

Харесвате ли BootsnAll?

Абонирайте се за месечен рунд на Световната бюлетин продажба на билети:


Като тази статия? Моля, споделете!

А малко по неизречена истина сред дългосрочните туристи е, че понякога просто искате да мърда.

Дали това е да се възстанови от монотонността и изчерпване на постоянни пътувания, или просто, защото попадат в любов с място, няма значение. Пътуване без съмнение ще бъде по-вълнуващо и полезно, ако действително се чувстват като пътуване - така навърта наоколо, като временно пребиваване, и в нормална рутинна за известно време не е лошо нещо изобщо. В действителност, това може да ви помогне да оцените тези малки парченца за да бъде по пътя, че да започнете да приемате за даденост â € "като красотата на средновековна църква в Европа â €", когато решите, че е време (ако изобщо) да оглави отново.

Така че, спътници, тук са седем признаци, че може би е време да се мотае тези раници и растат някои корени.
1. Вашия гардероб разширява

Разбира се, няколко допълнителни върхове и сладки обувки може да не изглежда много, но всеки турист знае, че тези малки екстри, които не са толкова малко, когато носите със себе си целия свят на гърба си. В отговор, повечето туристи се поддават да живеят в една и съща второто място-ме-аз-а-туристически съоръжения ден след ден. Това обикновено се поставя много малко проблеми, когато постоянно се местят от град на град, както едно място бързо се заменя с друг.

В края на краищата, че японското кимоно сте купили вчера може да изглежда точно толкова не на място утре в Москва, или през следващата седмица в Индия, така че защо да се занимавам с извършването на допълнително тегло? Когато започнете да се притеснявате за местната мода, монтаж, а не за това, което се побира в раницата си, обаче, той вероятно е знак, че умът ти не мисли за предстоящото пътуване.
2. Търсят работа

Backpackers търсят работа поради две основни причини. Всички твърде често е просто, защото те са взривени техния бюджет на твърде много нощи и се нуждаят от пари, колкото е възможно по-бързо. В този случай, ученици са принудени да търсят работа, където и в момента те седят, защото без него няма да има не повече приключения.

Другата причина един турист може да изглежда за работа е само да имат извинение да остана някъде за известно време. Някои ученици го правят, защото те са паднали в любов с града или хората, а останалите биха предпочели да работят истинска работа вместо да се занимават с трудна задача да пътуват на чужди земи. (Не се смейте â € "пътуване не е лесна работа!)

Така че, ако откриете себе си мисля за някаква работа, запитайте се, ако това е така, защото имате нужда от пари, или защото просто не искат да напуснат.
3. Slow Travel става още по-бавно

Общата нагласа на ученици, когато просто прихващане граничи към опитвате да видите, колкото е възможно, и това се представя по-дискотечен отношение. Backpacker често губи неговата или нейната Go-Go движение отношение, след като претърпя катедрала след катедралата или неразличими стария град след стария град в Европа, например.

Малко от прегаряне на пътя има вредно въздействие върху това, което човек изпитва в чужбина. Те започват да заобикалят трябва да се види атракции, защото те мислят, че ще изглежда точно като последния, а вместо това се намират прекарва ден след ден виси около хостела без реални цели действително да напусне скоро и да видим това, което те първоначално са предназначени.

Ако забележите, че вместо да се опитва да вземе екскурзия до близкия трябва да се види града следващия уикенд, да започнете да снимате за следващия месец, тогава може да сте в нужда от малко време за възстановяване на застой. След като се възстанови, вие скоро ще откриете малко дискотечен движение се е върнал и пътуване отново е вълнуващо.
4. Печати и визи Добави

Някои пътници се удря по същите места отново и отново, дори когато целия свят ги очаква. Комфорта на владеенето на град â € ", където да се хранят, спят, банка, магазин, и да се мотае â €" може да се чувствам като дом далеч от дома на някой използва за хотел подскача и живот на раница за месец на края.

Освен това, един приятен начин на живот и култура, ще има същия ефект върху пътници многократно посещават една и съща дестинация. Така или иначе, когато печати и / или визи за вашето специално място се превърне в тенденция тема на паспорта си, тя може да бъде знак, че наистина не исках да оставям на първо място.
5. Можете лизинг на апартамент

Това е едно нещо да резервирате обзаведен, краткосрочно апартамент за по-удобно 01:59 седмичен престой в града, но това е съвсем различно състояние на ума, когато се подпише споразумение. Тази стъпка показва, че имате преки намеренията на престой за определен период от време с много малко свобода на действие за промяна на планове, особено при смяна на плановете изглежда почти като втора природа за ученици.

Още повече скок е, когато вие получавате апартамент, който изисква от вас да купуват, преди да се премести в, като например тенджери и тигани или матрак. Дори ако се каже, че винаги можете да препродават тези елементи, когато е готов да отиде номадски отново тази тактика определено го прави много по-трудно да се движат в бъдещето, отколкото може да се използва в момента.
6. Практики Стани Приятни

Практики носи 99% от хората, и се счупи на тези съчетания освежава щастливите пътници, които получават да тече свободно. Но толкова вълнуващ, колкото непредсказуемостта и спонтанността на туризъм изглежда на пръв поглед, с течение на времето липсата на дневна структура може да накара някои хора да се чувстват изгубени и без посока.

Безброй туристи се забравя ден от седмицата и дори името на сегашния град след месеци на нон-стоп пътуване. Други пътници просто изпитват малко на тревожност, когато се сблъскат с идеята за това какво ще се случи по-нататък. Ако такъв човек е намерил възстановяване в удобна рутина на голямо място, което все още не става скучно, а след това тялото си се моли за малко стабилност и, в крайна сметка, сигурност в несигурна среда.
7. Попитайте Семейство и приятели да посетят

Някои пътници с определен график често правят планове да се срещнат с познати по целия свят. Други, по-специално тези на безсрочни приключения, дори не се притеснява, докато те знаят, че ще бъде празен ход за една прилична сума на време. Дългосрочни туристи се научат да пазят планове просто като насоки, и като цяло е приел идеята за много дълги периоди от време, без да виждат близки в интерес на свят номад.

Ако сте като тези пътници, а след това иска семейство и приятели да посетят не само показва желание да се задържат дълго на едно място вече, но и желание да ги запознае с новия си живот. Ако го направи до този момент, вие сте повече от вероятно чувство като резидент на някакъв вид в новия си дом и иска да остане тук.
Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари